Refik Köse trots op speld voor verdiensten, maar ‘logisch toch om iets voor de samenleving te doen?’

Een enorme verrassing voor Raaltenaar Refik Köse die onderscheiden werd door sportvereniging SV Raalte voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de club.

Interessant? Deel het artikel

Sportpark SV Raalte
Sportpark SV Raalte

“Ze hadden me gevraagd of ik foto’s wilde maken van de ledenvergadering. Maar daar maken jullie toch nooit foto’s?”
“Ja deze keer wel, we gaan een paar mensen een bloemetje geven.”
“Dus toen stond ik daar met mijn fototoestel, bleek ik zelf een van die mensen te zijn die in het zonnetje gezet werd.”

Refik Köse is trots op zijn zilveren speld van verdienste. “Hoe lang ik al vrijwilliger ben? Vanaf mijn 20ste, dat is nu al 36 jaar! Ik was jeugdtrainer en -leider, ook van de dames, later werd ik coördinator van de jeugd wat ik nog steeds doe, ik was lid van de technische commissie, van de activiteitencommissie, hielp mee het voetbalkamp te organiseren, leider van het eerste, fotograaf bij het eerste. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet eens zeker weet of dat lijstje compleet is.”

Meest memorabel van al dat vrijwilligerswerk vindt Refik wel de voetbalkampen, “daar geef je de jeugd nog iets extra’s buiten die twee, drie keer per week op het sportpark.” Maar als speler heeft Refik ook memorabele momenten. “We moesten met de jeugd onder 21 tegen Rohda en daar speelde ik mijn tegenstander binnen de kortste keren drie keer door de benen. Die werd daarom gewisseld. Het eerste dat ik deed, was zijn vervanger door de benen te spelen 😉”

“Vrijwilligerswerk kost een hoop tijd, maar het kost geen energie! Het levert energie op! Ik vind het belangrijk iets te doen voor de samenleving, dat past ook goed bij de Turkse cultuur en het moslimgeloof. Als ik die jonge spelertjes plezier geef in voetballen, vinden ook de ouders dat fijn en dat straalt weer af op de vereniging, zodat er weer kinderen lid worden. Mooi toch?”

(Lees verder onder afbeelding)

Refik Köse

Daarom is Refik ook groot voorstander van dingen te organiseren buiten het voetbal om. Sinterklaasfeest, kampeerfeestjes, zelfs een buikschuifbaan die af en toe gehuurd wordt. “Dat heeft allemaal een heel positieve uitstraling, ook op jezelf. Ik kan iedereen aanraden vrijwilligerswerk te gaan doen!”

Uiteindelijk levert het Refik een heel breed sociaal netwerk op. Als je met hem naar Stöppelhaene gaat blijkt iedereen hem te kennen. Bij een thuiswedstrijd van de Go Ahead Eagles geven veel mensen hem een handje. Op de velden van SV Raalte? Alsof het een grote familie is.

“Ik heb me als Turk altijd op mijn gemak gevoeld bij SV Raalte. Ook toen ik in het eerste elftal de enige ‘buitenlander’ was. Bijna geen discriminatie, altijd geaccepteerd.

Dan vind ik dat je iets terug moet doen, zo simpel is het eigenlijk.”

 

Website SV Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden