Laatste berichten Goede zorg voor iedereen

Meer berichten

’t Natuurlijk Huus: Verantwoording nemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over verantwoording nemen.

Lees verder »

Coronavaccinatie Raalte vanaf 20 maart bij consultatiebureau

De vaccinatiegraad in regio IJsselland is hoog. Toch wordt in alle 11 de gemeenten nog steeds geprikt tegen corona. In Raalte kan dat vanaf 20 maart in het consultatiebureau aan de Monumentstraat 55a.

Lees verder »

Nieuwsbrief van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) is de overkoepelende organisatie van plaatselijke belangenorganisaties en dorpshuisbesturen en is spil van een actief relatienetwerk voor een leefbaar platteland, organisator van bijeenkomsten voor interactieve kennisdeling en verbinder en wegwijzer bij vragen over en initiatieven voor de leefbaarheid in kleinere kernen. Hier een overzicht van hun activiteiten.

Lees verder »

Nieuwsbrief Dorpshuus Heino

Weer veel activiteiten in de agenda van het Dorpshuus Heino.

Lees verder »

Stimuland: Nederland Zorgt voor Elkaar helpt burgerinitiatieven verder

We staan in Nederland voor een enorme uitdaging om de zorg voor kwetsbare mensen op een duurzame manier te organiseren. We staan nog maar aan het begin van de vergrijzingsgolf en de ouderenzorg kraakt nu al in zijn voegen. Als burgers zullen we zelf meer voor onze ouderen moeten zorgen, maar dat lukt niet altijd als individuele burger. Stichting Stimuland is beschikbaar!

Lees verder »

Giro555 actie met toneel en muziek in het HOFtheater Raalte: Bekend maakt Bemind

Voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Syrië en Turkije vindt er op 19 maart een evenement plaats in het HOFtheater Raalte. Het thema van de middag is ‘Bekend Maakt Bemind’. Dit evenement is tot stand gebracht door de Olster journalist, schrijver en columnist Hasan Kaddour, die zelf afkomstig is uit het aardbevingsgebied in Syrië.

Lees verder »

Thema-avond van GroenLinks over de gezondheidskloof van Deventer

Op 9 maart organiseert de kennisgroep ‘sociaal domein’ van GroenLinks Deventer een thema-avond over de gezondheidskloof van Deventer.  De avond bestaat uit een panelgesprek en een open debat en is vrij toegankelijk voor publiek.

Lees verder »

Tijd voor de digitale voorjaarsschoonmaak van je apparaten

Kom langs bij het Digitaal Café in Raalte, Ommen, Heino en Olst om je apparaten te laten opschonen.

Lees verder »

Geweldige actie in Olst voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië

Hasan Kaddour is letterlijk zielsgelukkig met de acties die er in zijn dorp Olst gehouden worden om geld in te zamelen voor de aardbevingen in Syrië. In zijn boek ‘Het verhaal van mijn twee dorpen’ schrijft hij over de connectie tussen Olst en zijn geboortegrond in Syrië. De aardbeving maakt die connectie opnieuw.

Lees verder »

Meer inwoners gemeente Raalte recht op kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Per 1 januari 2023 hebben meer inwoners van de gemeente Raalte recht op kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. De zogenaamde ‘vermogensgrens voor kwijtschelding gemeentebelasting’ is opgehoogd met maximaal €2.000.

Lees verder »

Joke Proper: Syrisch eten op rolletjes

In Olst werd een prachtig plan uitgewerkt voor ondersteuning van de inwoners van het Syrische dorp Saraqiub, de geboorteplaats van Olster schrijver en journalist Hasan Kaddour. Kunstenares Joke Proper was hier actief bij betrokken.

Lees verder »

BurgerBelangen zet sociaal Raalte op de kaart

Voor veel mensen zijn het lastige tijden. De energieprijzen zijn hoog en ook veel dagelijkse uitgaven worden duurder. In de gemeente Raalte zijn er veel initiatieven om mensen die moeite hebben rond te komen te helpen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.