Laatste berichten Opinie

Meer berichten

De Noordmanshoek: gemankeerd samenspel tussen overheid en samenleving

Columnist Fransjan de Waard, zelf bewoner van de unieke Aardehuis-wijk in Olst, sprak in de gemeenteraad in over de perikelen bij de totstandkoming van de nieuwe wijk Noordmanshoek in Wijhe. Hij ziet het afblazen van de Noordmanshoek als systeemfalen: een gemankeerd samenspel tussen overheid, markt en samenleving.

Lees verder »

erve kiekebos empe maatschapwij

Verbinden van land, boer en burger

Jaap Fris ging samen met Niels Moshagen – na jaren van voorbereiding – in 2022 van start met de regeneratieve gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos in het Gelderse Empe. Ze verbinden land, boer en burger, telen gezonde groenten en fruit voor buurtbewoners door in harmonie met de natuur te boeren en zijn een inspiratieplek voor iedereen die betrokken wil zijn en wil meewerken aan de transitie. 

Lees verder »

Het broedseizoen is in aantocht

Het is bijna lente! In deze tijd van het jaar krijgen we allemaal meer zin om de natuur in te gaan. Landschap Overijssel geeft tips.

Lees verder »

Zet die F35 (JSF) straaljagers maar op Marktplaats

De wereld wordt veel gevaarlijker wanneer er nog meer ultrarechtse idioten aan het bewind komen van democratische landen. Zeker wanneer de Amerikaanse hillbilles Donald Trump tot president zullen kiezen. Een enorm risico voor Europa.

Lees verder »

Salland Deze Week: Alternatieven voor gemeentehuis Raalte?

In de Sallandse discussie over de grootte van een gemeentehuis is het interessant te kijken naar andere opvattingen. Zo waren we afgelopen week op bezoek in het gemeentehuis van Losser. Daar gebruiken ze de raadszaal ook voor dansen.

Lees verder »

joa joa

Joa Joa ziet taal veranderen na criminele acties van boeren

Joa Joa ziet taal veranderen na criminele acties van boeren.

Lees verder »

NPO 1 radioprogramma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ live vanuit het Holstohus Olst

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke streek afgelopen zondag 28 januari neer in het Holstohus in Olst. De sympathieke Eric Dijkstra en Frank Evenblij, interviewden diverse inwoners van de gemeente Olst-Wijhe. De onderwerpen waren slim gekozen en behandelden vraagstukken die overal in Nederland actueel zijn.

Lees verder »

Dagklad PAVOHOHAVA-moestuin

Dagklad: Slakkenmeisjes

Dagklad columnist Marius Jaspers is bezig met de oprichting van de politieke partij PAVOHOVAHA. Omdat hij met een weloverwogen programma wil komen en niet weer een waan-van-de-dag partij wil oprichten neemt hij hiervoor ruimschoots de tijd….

Lees verder »

Zeg Nee tegen Summercamp Twee in Heino en teken de petitie

Een prachtig deel van Heino dreigt te verdwijnen! De eigenaar van het Summercamp wil aan de Rozendaelseweg 30 uitbreiden ten koste van het mooie landschap en de rust van omwonenden. Een camping en een ‘hotelletje’ met de intentie om in de toekomst verder door te groeien. Wij maken ons grote zorgen! Teken de petitie!

Lees verder »

Demissionair advies: Ga op de knieën.

Bert Hinnen uit Wijhe heeft een revolutionair idee voor de toekomst van ons land.

Lees verder »

Hoog water rivieren een ramp of een zegen?

Boswachter Arend Spijker vraagt zich af of de huidige hoge waterstanden in onze rivieren wel zoveel paniek moeten veroorzaken…

Lees verder »

Burgerweeshuis teleurgesteld over uitkomst raadsvergadering

Deze week vergaderde de gemeenteraad van Deventer over een nieuwe locatie voor muziekcentrum Burgerweeshuis. Ondanks de door Burgerweeshuis ingediende prachtige plannen besloot een meerderheid van de raad toch te kiezen voor een samengaan met de Deventer Schouwburg. Hier de reactie van Burgerweeshuis

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.