Meer berichten

SCP: Deeltijdcultuur en -structuur belemmert vrouwen meer te gaan werken

Vrouwen die minder gaan werken als ze een kind krijgen, blijven dat vaak de rest van hun loopbaan doen. Oorzaak is de deeltijdcultuur en –structuur in ons land, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat verscheen.

Lees verder »

Onze samenleving is ziek. Het medicijn? Medemenselijkheid!

In onze maatschappij draait alles om het individu, inclusief de gezondheidszorg. Het gevolg is symptoombestrijding en het medicaliseren van sociale vraagstukken. Dat stelt Jo Caris, bijzonder hoogleraar organisatieontwikkeling in de zorg. “In het Westen zijn we verleerd om de ander het gevoel te geven: ‘ik ben er voor je.’” 

Lees verder »

Kapitalisme is de onuitgenodigde party pooper in ons leven. Zo laten we ons niet gek maken 

Het kapitalisme heeft de vervelende gewoonte om zich overal mee te bemoeien. Vooral met zaken waar het niets mee te maken heeft. Spiritualiteit, natuur, ouderschap, liefde en schoonheid bijvoorbeeld. Zo zorgen we dat de belangrijke zaken des levens van ons blijven.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Wat gebeurt er in ons huis?

HierInSalland journalist en columnist Hasan Kaddour kijkt graag met zijn Sallands/ Syrische blik naar onze samenleving. Hasan belicht vandaag ons personeelstekort: De monteur voor de wasbakafvoer zei dat hij iemand anders moest vragen voor de lekkende kraan.

Lees verder »

Afscheidsbrief Verenigd Comité Wijhe aan burgemeester Ton Strien

Burgemeester Ton Strien van Olst- Wijhe gaat het kalmer aan doen. HierInSalland vroeg Sallanders een afscheidsbrief aan hem te schrijven. Hier de bijdrage van het Verenigd Comité Wijhe.

Lees verder »

Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Lees verder »

Ik ben altijd trots op Raalte, maar nu schaam ik mij diep

Eergisteren moest burgemeester Martijn Dadema in overleg met de Veiligheidsregio een noodverordening uitvaardigen om de blokkades van de twee Jumbo distributiecentra op te heffen. Hierop kwamen via het internetriool al veel ongenuanceerde reacties, maar een dieptepunt werd vannacht bereikt door een sandwichbord met zijn foto te bekladden met nazisymbolen.

Lees verder »

Problemen Schiphol bewust verergerd?

Veel ellende voor reizigers op Schiphol de laatste weken. Geen trucje om de opening van Lelystad Airport door te drukken?

Lees verder »

Kees Huls zoekt afkickkliniek voor de missionarisziekte

Kees Huls heeft de ijdele hoop dat hij gedesinformeerde organisaties en personen op internet kan bekeren en het licht kan doen zien. Hier besteedt hij veel te veel tijd aan, nutteloze tijd! Toch lukt het hem niet van deze bedenkelijke platforms weg te blijven en te reageren. Daarom zoekt hij hulp om van deze verslaving af te komen om zijn tijd weer aan nuttiger zaken te kunnen besteden.

Lees verder »

Hans de Kort: Na de duidelijke verkiezingsuitslag moeten GemeenteBelangen en BurgerBelang een coalitie vormen

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Raalte is overduidelijk: GemeenteBelangen en BurgerBelang moeten met elk zeven zetels een coalitie vormen, die dan over 14 van de 25 raadszetels zal beschikken.

Lees verder »

Thijs Mulder schrijft een open brief aan de toekomstige raadsleden van Olst-Wijhe

Op persoonlijke titel wendt Thijs Mulder zich tot de toekomstige raadsleden in de gemeente Olst- Wijhe.

Lees verder »

Herman Kamphuis: In mooie beloftes kunnen mensen niet wonen

Raaltenaar Herman Kamphuis geeft zijn visie voor het oplossen van de wooncrisis in Raalte

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.