Meer berichten

Dag van de wetenschap: Van Belleghem dwingt met Upgade ethisch na te denken

Vandaag is het de Dag van de Wetenschap. DamastInSalland vraagt zich af of we nog zonder wetenschap kunnen. Daar willen wij je graag je mening horen en geven een voorzetje met het adviseren van een boek.

Lees verder »

Over het nieuwe integratiebeleid

Hasan Kaddour: De koning van India eiste ook dat zijn volk inburgerde en dat ging helemaal verkeerd.

Lees verder »

Straatpraat: Buurman maakt zich deze week zorgen over moeilijke financiële keuzes en risico’s.

Buuv, TheeTante, NarrigeNeef en de buurman maken geregeld een praatje in de straat.

Lees verder »

Hier in Salland nu officieel als stichting verder

HierInSalland is vanaf 15 november een stichting. Gisteren werd de stichtingsakte door het bestuur ondertekend bij notaris De Zwart in Raalte.

Lees verder »

Hans de Kort vraagt openheid van het gemeentebestuur van Raalte over 2 pijnlijke kwesties

Hans de Kort verzoekt de gemeente om openheid over de gang van zaken bij de affaires Tennisvereniging Heino en Cultuurboerderij Strunk

Lees verder »

Geen coronatoegangsbewijs in buurthuizen en wijkcentra

Het coronatoegangsbewijs is sinds een paar weken op veel plaatsen verplicht. Goed om te weten: het bewijs wordt niet verplicht voor dorps- en buurthuizen, dat is deze week bekendgemaakt.

Lees verder »

Banken zijn meestal niet toeschietelijk bij internetfraude

De steeds toenemende internetfraude en overvallen baren veel zorg. Zeker ook de manier waarop de meeste banken met de gevolgen van deze criminaliteit omgaan.

Lees verder »

Covid19 verscheurt onze samenleving

Er is veel te doen over de bestrijding van de pandemie, met name over de invoering van de QR code om toegang tot maatschappelijke activiteiten te krijgen. Sommigen voelen zich dan buitengesloten. Of sluiten zij zichzelf uit? Twee eeuwen geleden speelde dezelfde problematiek.

Lees verder »

Kees Huls: Onverantwoord machtsspel in Den Haag leidt tot geweldige impasse.

Er wordt al bijna een half jaar geprobeerd een nieuwe regering te vormen en we zijn nog geen streep opgeschoten, doordat enerzijds de VVD en het CDA de combinatie PVDA/ GL afwijzen en anderzijds D66 de CU afwijst om mee tot een coalitie te komen. Dit zonder dat er ook maar inhoudelijke gesprekken hebben plaatsgevonden. En dat in een tijd waarin enorme problemen oplossingen vragen, zoals ondermeer klimaat, corona, woningmarkt en vluchtelingen.

Lees verder »

Harrie Kiekebosch: Op langere termijn denken over Covid19

Joop van der Wal schreef een stevig stuk over Covid19 en de gevolgen. Ik wil aan zijn stuk eigenlijk niet zo veel af doen, ik wil er wel heel graag iets aan toe voegen (en…

Lees verder »

Lezersreactie: De maker van de Sallandse vlag doet het vooral goed op social media

Onderstaande reactie ontvingen wij van iemand die liever anoniem wil blijven. De gegevens zijn wel bekend bij OpinieinSalland. Salland kan kiezen uit vier modellen van de Sallandse vlag. Er waren meer dan 130 ideeën ingeleverd,…

Lees verder »

Raalte krijgt een prachtig opgewaardeerd centrum. Nu nog de mensen er naar toe trekken

In een relatief korte tijd werden door de gemeente Raalte plannen gepresenteerd voor het opwaarderen van het centrum van Raalte- dorp. In een uitstekend proces van planvorming in samenspraak met inwoners en ondernemers werd een prachtig ontwerp verkozen dat uitgevoerd zal worden. Aanvankelijk zou dit nog dit jaar in uitvoering genomen worden, doch om financiële redenen is het doorgeschoven naar volgend jaar. Hiermee wordt een basis gelegd om Raalte aantrekkelijker te maken voor winkel-, horeca- en evenementenbezoekers en haar positie als Hart van Salland verder uit te bouwen. Opinie in Salland wil een een aanzet daartoe geven.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.