Nazomeren met SallaBande

In de Theodorakapel in Zwolle vond een prachtig nazomerconcert plaats van SallaBande, bestaande uit Maaike Gerritsen (viool/altviool), Jeroen van Dijk (Cello) en Rianne Hoek van Dijke (piano).

Interessant? Deel het artikel

Sallabande-900x600-1

Op 19 augustus en 10 september gaf SallaBande, bestaande uit Maaike Gerritsen (viool/altviool), Jeroen van Dijk (Cello) en Rianne Hoek van Dijke (piano) prachtige concerten in de Theodorakapel in Zwolle. MiaNijland heeft met volle teugen genoten en schrijft hierover.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

Theodorakapel Zwolle

Uitgevoerd

Fanny en Felix Mendelssohn in dialoog met J.S. Bach

Als je koorjuf een concert geeft op een steenworp afstand van je huis, ben je gek als je daar niet even naartoe gaat. En ik ben blij dat ik gegaan ben. Het intieme Concert: SallaBande in de Theodorakapel in Zwolle bood (meer dan) een uur lang alles wat klassieke muziek kan doen met mensen.

Muziek verrijkt het leven op een dieper level dan taal dat kan. Muziek verbindt, roert en raakt.
Het ontspant, laat je ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid en voor veel mensen kan het ook een helende werking hebben. De muzikale dialoog tussen Mendelssohn en Bach ontstond in een professioneel en persoonlijk samenspel tussen Maaike Gerritsen Jeroen van Dijk en Rianne Hoek van Dijke

Fanny Mendelssohn

Persoonlijk vond ik de stukken van ‘het wonderkind’ Fanny Mendelssohn het mooist. Het verhaal erachter is dat zij -in tegenstelling tot haar broer Felix- haar muzikale talent alleen kwijt kon en mocht in het Berlijnse amateurcircuit. Ik vraag me af wat zij hier van vond en vooral wat dat met haar heeft gedaan. De lichte en vrolijke klanken ontstijgen in elk geval het eventuele verdriet dat ze hiervan gehad zou kunnen hebben. Prachtige muziek!

 

Als je nog eens de kans krijgt om SallaBande te beleven, laat deze dan niet schieten!

 

Facebook SallaBande

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *