Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Luttenberg

Voor het nieuwbouwplan Luttenbergerweg in Luttenberg worden weer acht kavels voor vrijstaande en twee- onder- een kap woningen uitgegeven.

Interessant? Deel het artikel

gemeente

In het nieuwbouwplan Luttenbergerweg in Luttenberg worden in totaal 58 nieuwe woningen gebouwd. De eerste twintig kavels zijn in 2021 uitgegeven. De gemeente Raalte geeft nu acht kavels uit voor vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Later dit jaar volgt de uitgifte van vier kavels voor rijwoningen. Daarnaast koopt een lokale groep inwoners grond voor de bouw van twaalf rug-aan-rug woningen.

Wethouder Alexander Kreule: “De vraag naar woningen is ook in Luttenberg groot. Er worden nu twintig kavels uitgegeven. De kavelmix is gekozen in overleg met Plaatselijk Belang om in te spelen op de lokale behoefte en doorstroming te stimuleren”.

Twee vrijstaande en zes twee-onder-één-kap woningen

De kavels voor de vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen worden uitgegeven in particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer kiezen.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte organiseert op woensdag 28 september een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in zaal Elckerlyc in Luttenberg.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 28 september inschrijven via het inschrijfformulier. Inschrijven kan t/m 5 oktober 2022.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op maandag 10 oktober om 19.30 uur in zaal Elckerlyc. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Rug-aan-rug woningen

Plaatselijk Belang Luttenberg en Stichting LuttenbergWoont hebben samengewerkt aan een haalbaar plan voor kleinere, betaalbare woningen. Daaruit zijn de rug-aan-rug woningen voor één- of tweepersoonshuishoudens ontstaan. Deze komen aan de noordzijde van het plangebied.

De gemeente Raalte verkoopt deze grond rechtstreeks aan inwoners, de lokale CPO-groep. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling, waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

De CPO-groep pakt de verdere ontwikkeling en uitvoering van het plan op. De CPO-groep is al gevormd en hiervoor kan niet meer aangemeld worden.

Rijwoningen

Later dit jaar zal  de uitgifte van kavels voor vier rijwoningen volgen.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Meer informatie over de rug-aan-rug woningen vind je vanaf 21 september hier.

 

Meer informatie

 

logo gemeente Raalte

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *