Meer berichten

Ecologisch verantwoord wonen in de Aardehuizen te Olst

In het Overijsselse Olst bevindt zich een uniek woonproject bestaande uit 23 woonhuizen en een gemeenschappelijke ruimte. het Middenhuis. Er wonen 40 volwassenen en 35 kinderen. Dit project werd volledig door eigen mensen gebouwd met gebruik van zoveel mogelijk gebruikte materialen en streekproducten, met oog voor ecologisch verantwoorde zelfvoorziening. In 2015 was alles voltooid.

Lees verder »

Tijd voor Taizé!

Op woensdag 25 januari starten we voor 2023 weer met de Taizévespers. Deze vesper wordt gehouden in de dagkapel van de katholieke kerk in Wijhe (Stationsweg) tussen 19.00 en 19.30 uur.

Lees verder »

7 plekken waar je permanent in een tiny house kunt wonen (en waarom dat zo belangrijk is)

Gemeenten zetten tiny houses vaak in als experiment of flexwoning. Terwijl permanente tiny house-projecten veel meer zoden aan de dijk zetten. Deze tiny house projecten (waar je altijd mag blijven) geven het goede voorbeeld.

Lees verder »

2 miljoen huizen in Nederland hebben zonnepanelen

In het bijzijn van minister Rob Jetten is het 2 miljoenste huis in Nederland van zonnepanelen voorzien. De pv-installatie werd gerealiseerd door Sungevity met zonnepanelen van de Nederlandse fabrikant Solarge.

Lees verder »

Dorpshuis Herxer Marke, Herxen

Sinds 1 november is Roos Meijer de nieuwe beheerder van Dorpshuis De Herxer Marke. “Wat mij een bijzonder gevoel van warmte geeft is het huiselijke van dit dorpshuis, vooral op een drukke dag, dan staan er allemaal klompen en klompjes bij de voordeur van mensen die aan het werk zijn geweest of wat ook, en dan op sokken hier naar binnen komen. Dat vind ik gewoon geweldig. We hebben nieuwe zitzakken en kleedjes waarop de kinderen heerlijk met elkaar spelen, zo gezellig!

Lees verder »

Meer en duurzame sociale huurwoningen in Raalte en Olst-Wijhe

De komende jaren komen er extra sociale huurwoningen in Salland. Dat hebben de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, SallandWonen en de huurdersorganisaties met elkaar afgesproken. Dat is nodig want er is een tekort aan woningen, ook in de beide Sallandse gemeenten. Ook zet SallandWonen verder in op energiebesparing in bestaande woningen. Deze afspraken en meer staan in de ‘prestatieafspraken’ voor 2023-2024 die de partijen samen hebben gemaakt. 

Lees verder »

“Het wordt de mooiste tunnel van Nederland…”

“……dat weet ik zeker” voegt Marina Nijdeken er zelfbewust aan toe. Want zij is het die de 140 meter lange fietstunnel onder het spoor bij de Ter Stegestraat in Olst mag ‘bekleden’

Lees verder »

Wie goed doet…. Goed ontmoet!

Dit geldt zeker voor de honderdjarige Jannie van Keulen – van der Zee uit Wijhe. Tijdens de vele rondreizen die zij maakte, eerst met haar man en later alleen, ontmoette ze veel mensen die haar een warm hart toedragen. En dat is wederzijds.

Lees verder »

Opening van vernieuwde Sportcafé in Sporthal de Lange Slag Wijhe

Stokken vangen, springen op het luchtkussen, je flexibiliteit ontdekken tijdens een potje Twister, de pubquiz winnen, je reactiesnelheid testen of een sportieve pet of pingpongbal pimpen, het was feest afgelopen zaterdag op ’t SPOC in…

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte komt met tien verbeterpunten voor de begroting

Op donderdag 10 november behandelde de gemeenteraad de concept gemeentebegroting 2023. Met de begroting en de daarbij behorende plannen is een bedrag gemoeid van afgerond 125 miljoen euro.

Lees verder »

Marienheem: Energieproject Linderte

De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld tot 2030. Dat betekent onder meer dat de benodigde elektriciteitsvraag voor ca. 50% duurzaam moet worden opgewekt. Het elektraverbruik in Mariënheem is ca. 5,9 miljoen kWh/jaar en we wekken ca. 0,6 miljoen kWh/jaar op bij woningen (bron Klimaatmonitor). Dus er staat Mariënheem nog wat te doen!

Lees verder »

Gemeente en SallandWonen bouwen versneld 76 woningen in Olst-Wijhe

De woningmarkt staat onder grote druk, ook in Olst-Wijhe. Het kost veel tijd om nieuwe woningbouwlocaties te ontwikkelen en daarom wordt nu voor een snelle oplossing gekozen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.