Meer berichten

Stimuland: Onderzoek realisatie alternatieve woonvormen in het landelijk gebied

Stimuland Stagier Lotte Kist gaat tijdens haar stage onderzoek doen hoe we als Stimuland in de toekomst bij kunnen dragen aan woonoplossingen voor het landelijk gebied. Samen met haar stagebegeleider Liset Bakker vertelt Lotte meer over haar onderzoek.

Lees verder »

Opening vernieuwde centrum van Raalte

Fantastisch nieuws! De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte zijn vernieuwd. De werkzaamheden zijn bijna klaar.

Lees verder »

De blauwe sering

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper krijgt een mooie plant.

Lees verder »

Strobox bouwen nodigt u uit voor Open Huizen Dag op 7 mei in Olst

De StroBox is een bouwelement waaruit wij woningen bouwen. Het element wordt zowel voor de muren, het dak en als vloer gebruikt . Zoals de naam doet vermoeden is de Strobox letterlijk een houten skelet voorzien van plaatmateriaal waar stro in geperst is. Op 7 mei is de toepssin daarvan te zien in nieuwbouwwijk De Olstergaard in Olst.

Lees verder »

Laatste kaveluitgifte in nieuwbouwplan de Kleine Hagen in Laag Zuthem

De gemeente Raalte geeft de laatste kavel uit in nieuwbouwplan de Kleine Hagen in Laag Zuthem. Het gaat om één grote CPO-kavel voor de bouw van drie vrijstaande woningen en vier kleine, betaalbare rijwoningen. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) komen toekomstige buren samen tot een plan, waarbij ze zelf ontwikkelaar zijn.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Voorjaarsschoonmaak

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de voorjaarsreiniging.

Lees verder »

Grote dag voor bewoners van Het Wooldhuis in Heino

Op maandag 3 en dinsdag 4 april verhuisden alle bewoners van woonzorgcentrum Het Wooldhuis in Heinonaar hun nieuwe onderkomen. Een spannend, maar vooral ook feestelijk moment. Aan de nieuwbouwlocatie van Zorgspectrum Het Zand is twee jaar gebouwd.

Lees verder »

Informatiebijeenkomst CPO-kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte geeft in nieuwbouwplan Molenwijk twee CPO-kavels uit voor de bouw van 18 woningen. Op donderdag 29 maart is er een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden, spelregels en het uitgifteproces.

Lees verder »

Braakliggend terrein naast De Hartkamp Raalte krijgt nieuwe invulling  

SallandWonen heeft plannen om op het braakliggende terrein aan de Ware, dat naast De Hartkamp ligt, woningen te bouwen voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben.

Lees verder »

De Noordmanshoek, Landgoed van de toekomst In Wijhe

Deze week heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe besloten om groen licht te geven voor de verdere ontwikkeling van landgoed De Noordmanshoek. Voor de gelijknamige stichting en Natuur en Milieu Overijssel (NMO) een belangrijke mijlpaal. Het afsluiten van een eerste lange deel van een proces dat begon als een burgerinitiatief om voor de 25 ha grote Noordmanshoek een duurzame toekomst te maken.

Lees verder »

Gemeente Raalte organiseert op 16 februari een informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Veldegge-Noord in Heeten

Veldegge-Noord wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Heeten. De locatie van ongeveer zes hectare grenst aan de bestaande wijk Veldegge. Hoe moet de nieuwe wijk eruitzien? Wat is daarbij belangrijk? Daarover gaan we op 16 februari met elkaar in gesprek. Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur van harte welkom in Kulturhus Trefpunt in Heeten.

Lees verder »

Raalter College van B&W geeft groen licht voor 84 woningen op voormalig Douma-terrein

Projectontwikkelaar BPD wil het voormalige Douma-terrein in Raalte transformeren tot woonwijk. Het college van B&W heeft het ingediende bestemmingsplan vastgesteld. In het plan is de bouw van 84 woningen opgenomen. Het gaat om 21 sociale huurwoningen en 65 koopwoningen (waarvan 30 appartementen).

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.