Informatieavond over proces Hoogwaterbeschermingsprogramma langs de IJssel 

De plannen voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en andere projecten langs de IJssel zullen de komende jaren de nodige overlast geven en ook veranderingen in onze leefomgeving langs de dijk en IJssel. De gemeente Olst-Wijhe hoort van verschillende inwoners dat zij hier vragen en zorgen over hebben.

Interessant? Deel het artikel

IJsseldijk bij Herxen
IJsseldijk bij Herxen

De planvorming en de uitvoering vindt plaats door andere organisaties zoals het Waterschap Drents Overijsselse Delta/IJsselwerken en Rijkswaterstaat. De besluitvorming van die plannen staat de komende maanden op de agenda. Omdat de gemeente als lokale overheid dichterbij de inwoners staat en deze ontwikkelingen impact kunnen hebben op de leefomgeving in Olst-Wijhe, organiseert de gemeente een informatieavond over het hoogwaterbeschermingsprogramma op woensdag 29 mei.  

Informatieavond gemeente 29 mei 2024

Tijdens deze avond vertelt de gemeente uitgebreid over het proces rondom het hoogwaterbeschermingsprogramma. Ze informeert belangstellenden zo goed mogelijk over de stappen die de komende tijd moeten worden gezet en hoe de procedures lopen. Denk hierbij aan welke vergunningen worden aangevraagd en wanneer alle plannen ter inzage worden gelegd. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Het gaat dus echt over het proces en niet over de inhoud van de plannen.

De informatieavond is op woensdag 29 mei 2024 van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe.

Informatie over de inhoud van de plannen bij IJsselwerken

Inwoners die benieuwd zijn naar de inhoud van alle plannen rondom het hoogwaterbeschermingsprogramma kunnen kijken op www.ijsselwerken.nl.

Op dinsdag 14 mei 2024 organiseert het Waterschap Drents Overijsselse Delta/IJsselwerken nog een avond voor bewoners van het Kortrick in Olst die hebben meegedacht over de herinrichting van het gebied langs de Rijksstraatweg. Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Iedereen die meer wil weten over de inhoud van de plannen kan contact opnemen met Herman van den Brink, senior omgevingsmanager van IJsselwerken via herman.v.d.brink@ijsselwerken.nl of 06-11070421.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.