Heinose melkveebedrijven openen staldeuren tijdens open dag

Iedereen met interesse in het boerenleven is van harte welkom om op 13 mei een kijkje te nemen op de twee Heinose bedrijven.

Interessant? Deel het artikel

Familie Logtenberg Heino
Familie Logtenberg Heino

Melkveebedrijven Logtenberg én Lugtenberg zijn klaar voor de toekomst. Hoe? Door te focussen op arbeidsgemak, koecomfort en arbeidsefficiëntie. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom op vrijdag 13 mei naar de open dag. Iedereen is welkom om de melkveestallen te bezichtigen. Ook zijn er diverse agrarische bedrijven aanwezig met een stand.

Het melkveebedrijf van de familie Logtenberg opent de deuren van 13.00 tot 21.00 en is te vinden aan de Zuthemerweg 1. Tijdens de open dag kun je hier de nieuwe DeLaval E300 40-stands draaistal bekijken. En dat is best bijzonder, want maatschap Logtenberg was de eerste in Nederland met deze unieke draaimelkstal! De familie is zeer trots op hun carrousel, op 13 mei laten ze je heel graag zien hoe alles werkt.

Iets verderop aan de Moerweg 6 doet ook het bedrijf van de familie Lugtenberg mee aan de open dag. Een kijkje in deze stal is ook zeker de moeite waard, want hier vind je 3 nieuwe V300 DeLaval VMS melkrobots in kassa-opstelling. De looplijnen en de indeling van de separatie- en wachtruimtes rond de melkrobots zijn zo ingedeeld dat één persoon het werk kan doen met maximale weidegang. Van 13.00 tot 18.00 kun je met eigen ogen zien hoe dit precies werkt.

Iedereen met interesse in het boerenleven is van harte welkom om op 13 mei een kijkje te nemen op de twee Heinose bedrijven, aanmelden is niet nodig. Tijdens de open dag kun je de melkveestallen natuurlijk uitgebreid bekijken, maar dankzij de verschillende demonstraties kun je ook precies zien hoe alles werkt. Loop tot slot even langs de diverse stands van (agrarische) bedrijven zoals For Farmers en CRV en proef bij Friesland Campina van het heerlijke zuivelaanbod.

 

 

Familie Lugtenberg Heino

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.