Gemeente Raalte steunt inwoners met energietoeslag  

De gemeente Raalte ondersteunt ook deze winter inwoners bij het betalen van de energierekening. Inwoners die daarvoor in aanmerking komen, ontvangen een energietoeslag van de gemeente. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, ontvangt een grote groep inwoners de toeslag automatisch. Het gaat afhankelijk van het inkomen om een bedrag van €300 of €800.

Interessant? Deel het artikel

poes op radiator verwarming 221011

Wethouder Gerria Toeter: “Ook dit jaar is de energietoeslag een belangrijk middel om te zorgen dat inwoners rond kunnen komen in onze gemeente. Daarom kiezen we er voor deze toeslag actief te verstrekken aan inwoners die er volgens onze beoordeling recht op hebben.”

Hoogte van de energietoeslag

Omdat de gemeente Raalte uit het budget van 2023 al € 500 energietoeslag heeft uitgekeerd aan huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, blijft er voor deze ronde en voor deze groep nog een bedrag van € 800 over. Voor huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, keren wij nog een bedrag uit van € 300.

Speciale regeling voor studenten

Voor studenten die geen financiële steun van hun ouders kunnen krijgen om de hogere energiekosten te betalen, is er een aparte regeling. Studenten met een uitwonende basisbeurs en een aanvullende beurs, evenals studenten die langer studeren en eerder een aanvullende beurs kregen, ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 400 via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) vanaf januari 2024.

Meer informatie

Inwoners die de toeslag niet automatisch ontvangen, kunnen later dit najaar een aanvraag indienen via deze link. Op deze pagina vindt u ook de informatie over andere financiële hulp vanuit de gemeente.

logo gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *