Meer berichten

Nieuwe gesprekken over windenergie in de gemeente Raalte

Inwoners van de gemeente Raalte die graag op de hoogte gehouden willen worden over het onderwerp windenergie binnen deze gemeente kunnen deelnemen aan nieuwe gesprekken die hierover gaan plaatsvinden.

Lees verder »

Veel activiteiten bij Duurzaam Heino

Stichting Duurzaam Heino vervult een actieve rol bij het aanpakken van de energietransitie en het bedenken van oplossingen en adviseren van de inwoners op dat gebied.

Lees verder »

West-Overijssel brengt milieugevolgen van wind- en zonne-energie in beeld

Gemeente Raalte is partner in de Regionale Energiestrategie (RES) van West-Overijssel. Samen met de andere partners werken we in West-Overijssel aan de opwek van duurzame energie. Afgesproken is om in 2030 samen 1,8 TWh aan duurzame (wind- en zonne-) energie op te wekken.

Lees verder »

Energieopwek_NL: Goed duurzaam begin 2023

Voor de opwek van duurzame energie kwam 2023 goed uit de startblokken. De hernieuwbare productie lag in januari 20 procent hoger dan dezelfde maand het jaar ervoor. De productie van windenergie boekte een nieuw maandrecord. De zonnepanelen leverden meer dan in de zomer van 2017. Dit blijkt uit cijfers van energieopwek._nl.

Lees verder »

Duurzaam Heino lanceert nieuwe campagne: Heino Isoleert

De succesvolle Zon op Dak-actie is nog maar net afgesloten, maar stilzitten doet Duurzaam Heino zeker niet! Ze lanceren juist een gloednieuwe campagne: Heino Isoleert. “In deze tijd van torenhoge energierekeningen is ons motto helder: energie is kostbaar, laten we besparen! Met Heino Isoleert willen we de gasrekening voor bewoners en bedrijven omlaag brengen.”

Lees verder »

Kom naar het warmtefestival bij jou in de buurt 

Op 21 januari 2023 vindt de eerste editie van het warmtefestival plaats in het Annahuis in Raalte. Iedereen die wil weten hoe je energie kunt besparen en welke hulp je hierbij kan krijgen is van harte welkom.

Lees verder »

2 miljoen huizen in Nederland hebben zonnepanelen

In het bijzijn van minister Rob Jetten is het 2 miljoenste huis in Nederland van zonnepanelen voorzien. De pv-installatie werd gerealiseerd door Sungevity met zonnepanelen van de Nederlandse fabrikant Solarge.

Lees verder »

Grote ambitie bij lokale energie-initiatieven, gemeenten nu aan zet!

Met meer dan 300 duurzame energieprojecten kan niemand meer om ze heen: de ruim 100 lokale energie-initiatieven die Overijssel rijk is. In vrijwel elke gemeente werken betrokken inwoners aan duurzame energieopwekking en energiebesparing.

Lees verder »

De onrust op de Nederlandse energiemarkt

De energiemarkt staat op z’n kop. Motivaction zoekt het uit. Als experts op het gebied van energie, houden wij, Chantal Nederstigt, Paloma Bunck en Gerard van der Werf een vinger aan de pols.

Lees verder »

Endona Energie: Word deelnemer van SCE- projecten

SCE, hoe zat het ook al weer? De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld tot 2030. Dat betekent onder meer dat de benodigde elektriciteitsvraag voor ca. 50% duurzaam moet worden opgewekt. Zover zijn we op dit moment nog lang niet, dus er staat ons nog wat te doen!

Lees verder »

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice.

Lees verder »

Recordaantal subsidieaanvragen voor subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

De harde cijfers: Record na record: 10.274 consumenten vragen subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.