Laatste berichten Energie

Meer berichten

Eerste stap in vergunningverlening zonneveld Daslever Wijhe 

Het college van B&W van Olst-Wijhe wil graag een beslissing nemen over het plan om een zonneveld aan te leggen aan de Daslever in Wijhe. Het college heeft de bevoegdheid om dit te besluiten en gaat de gemeenteraad vragen of zij kan instemmen met de ontwerpvergunning voor het zonneveld Daslever. Dit wordt een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ genoemd.  

Lees verder »

Welk verhaal vertellen we over een klimaatneutrale toekomst?

Analyse van narratieven in nieuwsartikelen over klimaatbeleid door Energy.nl.

Lees verder »

Energieopwek: Bescheiden groei hernieuwbare energie in augustus

De hoeveelheid hernieuwbare energie is in augustus bescheiden gegroeid. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar kwam er 9 procent bij. Het was minder zonnig dan augustus vorig jaar. Het waaide ook niet veel extra waardoor die bron beperkt compenseerde. Daarmee werd augustus een van de mindere maanden dit jaar. Dat blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl

Lees verder »

TNO: zorg voor rechtvaardigheid bij uitschakelen omvormers zonnepanelen

De rijksoverheid moet nieuw beleid ontwikkelen om te zorgen dat er meer rechtvaardigheid komt voor consumenten die getroffen worden door een uitvallende omvormer van hun zonnepanelen.

Lees verder »

Duurzaamheidsfonds Goed Veur Mekare had een goed jaar en keert subsidie uit aan vier projecten

Het Duurzaamheidsfonds is bedoeld ter ondersteuning van kleinschalige. duurzaamheid bevorderende, initiatieven in de gemeente Olst-Wijhe en omgeving. Dit fonds keert € 45.400 uit aan vier duurzame projecten in de gemeente Olst- Wijhe.

Lees verder »

Als je elektrisch gaat rijden, let dan op of de auto ook bidirectioneel kan laden. Dan kun je de accu van je auto ook als thuisaccu gebruiken

‘Bidirectioneel’ betekent ‘in twee richtingen’. Met zo’n auto kun je dus de accu laden, maar andersom ook de accu ontladen. Daar kun je veel financieel voordeel van hebben. En je werkt meteen mee aan het ontlasten van het energienetwerk.

Lees verder »

Kamal Ramkalup: Een kritische blik op zonnepanelen

Kamal Ramkalup was welzijnswerker in Salland en is nu adviseur en maatschappelijk projectontwikkelaar, die hier zijn visie geeft over duurzaamheid en aanverwante zaken.

Lees verder »

Henk Schreij: Terugleveringsvergoeding energie

Columnist Henk Schreij geeft zijn visie op de praktijken van energiemaatschappijen om hun terugleververgoeding aan consumenten die geïnvesteerd hebben in zonne- en/ of windenergie omlaag te brengen.

Lees verder »

Gosse Jongstra In de geitenwei

Columnist Gosse Jongstra verbaast zich over regeltjes voor dierenwelzijn en zonnestroom.

Lees verder »

Actietraining Extinction Rebellion in Olst ter voorbereiding op marathon-actie in Den Haag

Op zondagmiddag 27 augustus organiseert Extinction Rebellion (XR) in Olst een Actietraining. Aanleiding is de door XR aangekondigde massale marathon-actie in Den Haag vanaf 9 september op en rond de A12, met als eis: Stop Fossiele Subsidies.

Lees verder »

Henk Schreij ontmaskert vervoer op waterstof

We krijgen alsmaar verteld dat waterstof (H2) dé oplossing is voor zowat al de problemen die met de energie-transitie samenhangen. Voor elke aanpak waarin het woord waterstof voorkomt gaat onmiddellijk de subsidiekraan open, zonder na te denken of het wel zinnig is. Zoals bij de auto op waterstof, waarvan nu toch iedereen wel moet zien dat die niet levensvatbaar is en het aflegt tegen de elektrische auto.

Lees verder »

Paar tientjes meer betalen voor zonnepanelen is best eerlijk

Vandebron is de eerste energiemaatschappij die eigenaren van zonnepanelen mee laat betalen voor de kosten die ze hebben als er veel stroom geleverd wordt terwijl de vraag klein is. Best eerlijk! Panelen blijven trouwens ook dan veel goedkopere stroom leveren.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.