Meer berichten

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice

Joa Joa heeft de schaatsen al klaar staan voor Raalte on Ice.

Lees verder »

Recordaantal subsidieaanvragen voor subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

De harde cijfers: Record na record: 10.274 consumenten vragen subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Lees verder »

De warmtetransitie: Wat kunnen we leren van de Denen?

Goede praktijken uit Denemarken voor de Nederlandse warmtetrajecten.

Lees verder »

De Verwarmingstest: Is jouw huis klaar voor een warmtepomp?

Veel Nederlanders zijn bezig met het verduurzamen van hun huis. En dat is slim, want als je in een energiezuinig huis woont, profiteer je meteen van de voordelen.

Lees verder »

Gemeenten, geef de energietoeslag aan wie het nodig heeft

Tegen de buitensporig oplopende energieprijzen heeft het rijk de gemeenten opgedragen mensen met een minimuminkomen toeslagen te geven. Hoewel sommigen die (nog) helemaal niet nodig hebben.

Lees verder »

Marienheem: Energieproject Linderte

De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld tot 2030. Dat betekent onder meer dat de benodigde elektriciteitsvraag voor ca. 50% duurzaam moet worden opgewekt. Het elektraverbruik in Mariënheem is ca. 5,9 miljoen kWh/jaar en we wekken ca. 0,6 miljoen kWh/jaar op bij woningen (bron Klimaatmonitor). Dus er staat Mariënheem nog wat te doen!

Lees verder »

Interesse in subsidie isolatie, warmtepompen en zonneboilers stijgt naar absolute recordhoogte

Nieuw record voor aanvragen energiesubsidies (ISDE) in september.

Lees verder »

Miljoenentekort ISDE: mogelijk extra budget voor subsidie isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Minister Jetten verwacht dat er dit jaar 30 tot 60 miljoen euro te weinig budget is voor de ISDE- regeling voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Daarom wil hij op korte termijn het subsidiebudget verhogen.

Lees verder »

Opinieonderzoek: burgers positiever over energietransitie door oorlog Oekraïne

Dertig procent van de Nederlanders is sinds de oorlog in Oekraïne positiever geworden over de energietransitie. Opvallend is dat ruim een derde van de mensen ook meer windmolens en zonneparken in de eigen gemeente wil.

Lees verder »

Wat doen jullie duurzaam, Dijkman Zonne-energie Heino?

In 2010 begon Dennis Dijkman op kleine schaal met de verkoop en installatie van zonnepanelen aan de L.J. Costerstraat te Heino. Over een paar maanden gaan ze voor de derde keer verhuizen naar een groter pand aan dezelfde straat. Natuurlijk met hoogste prioriteit voor de nieuwste technieken op het gebied van energiebesparing.

Lees verder »

Sanne Kamerling zegt met Greta Thunberg: de enige manier om hoopvol te zijn is door actie te ondernemen

Wereldwijd gaat er 700 miljard subsidie naar de fossiele industrie. De wereld op zijn kop, vindt Sanne Kamerling uit Olst. Ze is fan van de 32 jarige juridische activiste Laurie van der Burg, die rechtszaken tegen fossiele bedrijven bepleit, want als de overheid haar eigen wetten niet nakomt, moet de rechter tussenbeide komen. Maar dat is niet de enige route: het publiek meekrijgen door er over te schrijven is ook een manier.

Lees verder »

Gemeente Olst-Wijhe keert extra energietoeslag automatisch uit aan inwoners

De energieprijzen zijn flink gestegen en lopen nog verder op. Daarom heeft de Rijksoverheid voor huishoudens met een laag inkomen een extra energietoeslag in het leven geroepen van € 500,- per huishouden. Gemeenten voeren deze regeling uit en de toeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.