Meer berichten

Duurzame energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op vrijdag 12 juli (16:00 – 20:30) en zaterdag 13 juli (10:00 – 15:00) bent u van harte welkom bij Tegelhuys Wijhe om alle info van vakmensen te krijgen over energiebesparing.

Lees verder »

statenzaal overijssel website

Ruim 170 inwoners praten met Statenleden over zon en wind 

Ruim 170 inwoners kwamen op uitnodiging van Provinciale Staten (PS) op woensdagavond 3 juli naar het Provinciehuis te Zwolle. Onderwerp van gesprek was de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind.  Hierover nemen PS op 9 oktober een besluit. Deze avond gingen inwoners en Statenleden het gesprek met elkaar aan. Gedeputeerden en ambtenaren ondersteunden de bijeenkomst en beantwoordden vragen van aanwezigen.

Lees verder »

Hernieuwbare energieopbrengst juni gaf minder besparing door afschakelen

Nederland had het afgelopen kwartaal 350 miljoen kubieke meter gas kunnen besparen als zonnepanelen en windmolens niet zouden zijn afgeschakeld. De niet gerealiseerd besparing wordt naar verwachting de komende tijd alleen maar groter. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Energieopwek.nl

Lees verder »

ChristenUnie Overijssel wil beloning voor gemeenten die veel windenergie opwekken

Een aantal Overijsselse gemeenten -waaronder Hardenberg- gaan in de toekomst relatief veel windenergie leveren. ChristenUnie Overijssel wil die gemeenten belonen voor de genomen verantwoordelijkheid.

Lees verder »

Volgende stap in realisatie zonnepark Daslever bij Wijhe

Duurzaam Daslever B.V. en de gemeente Olst-Wijhe hebben een overeenkomst getekend voor het zonneveld Daslever bij Wijhe. Daarmee is een volgende stap gezet in het realiseren van dit zonnepark. Het natuur-inclusieve zonnepark draagt bij aan het instandhouden van landgoed De Gelder èn het vergroenen van de stroom in Olst-Wijhe. 

Lees verder »

Inloopavond over energiebeleid biedt inwoners ruimte voor gesprek 

Inwoners uit Overijssel zijn op woensdagavond 3 juli vanaf 19:00 uur welkom om met Statenleden in gesprek te gaan over de voorgenomen Omgevingsverordening en inpassing zon en wind. Dit energiebeleid van Overijssel heeft ter inzage gelegen. De inloopavond maakt het mogelijk om uitgebreid met Statenleden hierover te spreken. De inloopavond is een nieuw initiatief van Provinciale Staten. Iedereen is welkom, vooraf aanmelden is gewenst.

Lees verder »

Henk schreij waterstof truck

Henk Schreij: De waterstoftruck: dure mislukking of reële toekomst?

Op 9 juni ’24 schreef Kees Huls in HierInSalland over “Valkuilen en paniek voor de energietransitie”. Hij stelt dat “Ook in het vrachtvervoer er mogelijkheden voor waterstof te zien zijn”. Deskundige Henk Schreij vraagt zich af of dat wel zo is.

Lees verder »

De 10 meest impactvolle acties om energie te besparen in huis

Duurzaamthuis.nl is een zeer interessant platform vol energietips. HierInSalland neemt graag artikelen van hen over over.

Lees verder »

Salland Deze Week: Als windmolenwetenschap er niet toe doet dan is alles waar, maar ook on-waar!

De discussie over locaties voor windturbines laait weer op. Opvallend daarbij is hoe er met onderzoek en wetenschap omgegaan wordt. Als je dat aan de kant zet, kun je tegenargumenten ook negeren. Toch? Dan komt het er op aan naar wie de politiek zijn oren laat hangen. Daarom schreef een team van tekstschrijvers een brief die de wethouder ook zo maar had kunnen schrijven.

Lees verder »

Meer duurzame energie dankzij meer capaciteit in mei

De hoeveelheid duurzame energie groeide in mei een bescheiden 7 procent. Dit komt vooral omdat er meer productiecapaciteit is dan dezelfde maand vorig jaar. Er was minder wind en zon in mei. Toch waren er soms zulke hoge pieken dat productie werd afgeschakeld. Dit blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl

Lees verder »

Duurzame Energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op 12 en 13 juli vinden er bij Tegelhuys Wijhe weer de Duurzame Energiedagen plaats met interessante regionale bedrijven die je van advies kunnen dienen.

Lees verder »

Kees Huls: Valkuilen en paniek voor de energietransitie

Veel commotie over de gevolgen van de energietransitie omdat er geen duidelijke lijnen uitgezet worden en er teveel hap-snap-beleid is. Zo was het al lang te voorspellen dat elektriciteit een bepalende rol zou spelen in dit proces en toch is daar niet op geanticipeerd met alle gevolgen nu voor woning- en utiliteitsbouw. Privatisering van het stroomnet wreekt zich…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.