Workshop Ecobouwen bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Workshop Biobased- kalkhennep bouwen op zaterdag 18 november 2023 van 10-15 uur bij 't Natuurlijk Huus in Raalte.

Interessant? Deel het artikel

agnes 231013 biobased huis regenboog

Rens Borgers van EcoBouwSalland geeft een workshop Biobased Bouwen en kalkhennep bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Rens is met zijn bedrijf EcoBouwSalland een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen met materialen als stro, kurk, hout, bamboe, riet, leem en kalkhennep. De workshop is speciaal voor iedereen die meer wil weten over hoe biobased bouwen in de praktijk werkt.

Er is in deze speciale combinatie-workshop speciale aandacht voor het onderdeel kalkhennep .Ecologisch bouwen is een eigentijdse keuze en kan meehelpen in het oplossen van het stikstofprobleem. Op een efficiënte en verantwoorde manier wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die al van oudsher beschikbaar zijn. Ze zijn nu weer modern en innovatief. Er is zeer veel mee mogelijk.
Tel daarbij op dat deze biobased bouwmaterialen ook nog eens beschikken over zeer goede bouwfysische eigenschappen waardoor ze bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat en je begrijpt waar de stijgende populariteit vandaan komt. En… biobased bouwmaterialen zijn goed voor bouwer en voor bewoner en voor onze leefomgeving, de aarde.

Welke onderwerpen

Alle belangrijke onderwerpen worden besproken met betrekking tot biobased bouwen, zoals:

  • Ontstaan van ecologisch bouwen.
  • Bouwbiologie: wat betekent het en wat zijn de achterliggende ideeën.
  • Nut en noodzaak van het werken met biobased materialen.
  • Wat zijn beweegredenen voor opdrachtgever en bouwer om te werken met biobased materialen?
  • Welke labels en keurmerken zijn er en waar moet je op letten.
  • Wat zijn de bouwfysische eigenschappen van biobased bouwen?
  • Hoe werkt biobased bouwen in de praktijk?
  • Biobased bouwmaterialen als basis voor restauratie en renovatie.
  • Biobased bouwmaterialen en innovatie: welke nieuwe materialen zijn of komen er op de markt?
  • Speciale aandacht voor het werken met kalkhennep

Rens zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe biobased bouwen werkt en hoe dat gaat. Uiteraard is er ruimte om je vragen te stellen.Over Rens
Rens beschikt over ruim dertig jaar ervaring in restauraties en renovaties. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deelt met veel passie en energie zijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland.

Aanmelden per e-mail

Locatie

’t Natuurlijk Huus
Hogebroeksweg 25
8102 RL Raalte

Wanneer

Zaterdag 18 november.Inloop vanaf 09.30 uur Aanvang 10.00 uur Einde 15.00 uur.

Kosten

€ 115,— incl. BTW
Je inschrijving is definitief na het overmaken van het inschrijfgeld op bankrekening NL48TRIO 0197910602t.n.v. EcoBouwSalland BV te Heino.

Aantal deelnemers

8-20 deelnemers

Bereikbaarheid

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de auto en de locatie is met het OV bereikbaar via station Raalte waar ook OV fietsen te huur zijn. Er is tegen een kleine vergoeding ook een mogelijkheid om van het station Raalte of Heino opgehaald te worden. Route aanwijzingen volgt na aanmelding.

 

Rens Borgers EcoBouw Salland

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *