Laatste berichten Circulaire economie

Meer berichten

’t Natuurlijk Huus: Verantwoording nemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over verantwoording nemen.

Lees verder »

Regio Zwolle is circulair voorbeeld voor Nederlandse gemeenten

Gemeenten Oosterhout, Almere en Nijmegen op bezoek bij Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing

Lees verder »

Nieuwsbrief WaardeRing

Welkom bij WaardeRing! Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig. In het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing werken bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties graag samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten.

Mooie initiatieven voor het inzetten van mensen en afgedankte materialen zijn altijd welkom bij WaardeRing.

Lees verder »

Snoeihout in het buitengebied van de gemeente Raalte? Laat het gratis ophalen

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kun je twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen.

Lees verder »

Kort Circulair: Circulair marktmechanisme een contradictio in terminis?

Kun je marktmechanisme wel gebruiken als je circulair wil ondernemen? Of zit de markt circulair ondernemen juist tegen. Ebel Berghuis diept dit thema uit in zijn rubriek Kort Circulair.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Kleding

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over kleding.

Lees verder »

Circulair Ambachtsnetwerk Waardering maakt kans op Overijsselse en landelijke circulaire prijs

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing timmert keihard aan de circulaire weg. Het netwerk biedt sinds drie jaar kansen voor mensen en materialen, en dat wordt gewaardeerd! Dat merken we aan de reacties van betrokkenen, van leerlingen, van medewerkers, van WaardeRing-partners, van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder »

Lemelerveld krijgt eerste kledingbieb van Overijssel!

Lemelerveld krijgt een kledingbibliotheek, waar je dus in plaats van boeken kleren kunt lenen. De bieb krijgt een regiofunctie.

Lees verder »

Marjolein Bartels, wat doe je duurzaam? Ik geef spullen in hun tweede leven een meerwaarde

Marjolein Bartels woont in een tiny house op de Olstergaard. Dus moest ze eerst ontspullen, omdat veel uit haar eerdere woning er niet meer in paste. Maar er is bijna niks naar de stort gegaan.

Lees verder »

WaardeRing gaat voor een circulaire “open keuken” in de historische Zwolse IJsselhal

Met subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start circulair ambachtsnetwerk WaardeRing een haalbaarheidsonderzoek naar het realiseren van een plek voor circulair leren, repareren en ondernemen in de historische IJsselhal uit 1972 in Zwolle. Onderdeel is de mogelijke verhuizing van de kringloopwinkel aan de Veerallee naar de Veemarkt in Zwolle.

Lees verder »

Win het ‘Kringlogo 2023’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Overijssel

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Overijssel. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’.

Lees verder »

Heeft mensenmest de toekomst? “Op de wc produceren we geen afval, maar waarde”

Wat als… we menselijke poep en plas zouden composteren voor de landbouw? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is dé oplossing voor een hele reeks ecologische problemen. Want van het mijnen van fosfaat voor kunstmest tot het verspillen van drinkwater tijdens het doortrekken: zodra we poep en plas niet langer als afval, maar als waarde gaan zien, verandert alles.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.