Meer berichten

WaardeRing: Road2Work gaat voor een betere toekomst voor mensen en milieu

Bedrijvigheid alom bij Road2Work in Dalfsen. Oekraïners, Wajongers, IJssel-Vechtenaren, statushouders, stagiairs en mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken gemoedelijk samen bij het sorteren, demonteren en refurbishen van spullen met een stekker of batterijen, ook wel E-Waste genoemd.

Lees verder »

Green Friday bij Kringloop Het Goed

De Green Friday beweging groeit en organiseert vandaag een bijzondere manier om verantwoord te shoppen.

Lees verder »

Paul van de Eerden: Black Friday is een dilemma

Hier In Salland vroeg Sallanders hoe zij over Black Friday denken. Vandaag weer een interessante bespiegeling van Paul van der Eerden.

Lees verder »

Windesheim studenten geven workshop ‘Sorteren kunststof artikelen’

Broodtrommels, lunchpotjes, isoleerbekers, bewaardozen: wie kent de handige, slimme en betrouwbare kunststof artikelen van Mepal niet? Aan het eind van hun levensloop komen veel van deze producten bij de kringloop terecht. Veel meer dan er daar weer verkocht worden.

Lees verder »

Het Goed viert 30 jaar kringloopgeluk met een terugblik op oprichtingsjaar 1992

Kringlooporganisatie Het Goed bestaat dertig jaar! En dat is wel een feestje waard. Van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november staat alles bij Het Goed in het teken van 1992. Dat jaar opende het kringloopwarenhuis zijn eerste vestiging. Sindsdien heeft Het Goed 450 miljoen kilo aan spullen ingezameld. In diezelfde dertig jaar heeft Het Goed zo’n 16.000 mensen een kans gegeven om waardevolle werkervaring op te doen. Dat hebben we samen gedaan, waaronder met jou. Daarom nodigen we je graag uit voor ons feestje! Kom naar onze winkels en (her)beleef de jaren 90.

Lees verder »

WaardeRing: Vmbo-leerlingenen zijn heel anders over materiaalgebruik gaan denken

Vmbo-leerlingen over keuzevak Circulair Bouwen: ‘Wij zijn heel anders over materiaalgebruik gaan denken’

Lees verder »

Sanne Kamerling zegt met Greta Thunberg: de enige manier om hoopvol te zijn is door actie te ondernemen

Wereldwijd gaat er 700 miljard subsidie naar de fossiele industrie. De wereld op zijn kop, vindt Sanne Kamerling uit Olst. Ze is fan van de 32 jarige juridische activiste Laurie van der Burg, die rechtszaken tegen fossiele bedrijven bepleit, want als de overheid haar eigen wetten niet nakomt, moet de rechter tussenbeide komen. Maar dat is niet de enige route: het publiek meekrijgen door er over te schrijven is ook een manier.

Lees verder »

Succesvol Fête de la Nature bij ’t Natuurlijk Huus Raalte

Wat hadden we bij ’t Natuurlijk Huus zondag 4 september een mooie dag met een mooi en afwisselend programma onder het motto ‘Vier de natuur’! Het programma bestond uit drie onderdelen: een lezing over de vitaliteit van voedsel vanuit verschillende teeltwijzen; het maken van natuurlijke klanken en het effect daarvan op je lijf en je stem en als laatste een excursie rond ’t Natuurlijk Huus.

Lees verder »

Jurgen, wat doet Hoogeboom duurzaam: “Je moet eerst naar onze circulaire HUB, dan pas naar de bouwmarkt”

Wat doe jij duurzaam als ondernemer, dat is de enige vraag die we ondernemers stellen voor deze rubriek. En ze mogen zelf weten hoe ze de vraag beantwoorden. Iedere keer blijkt dat er al wat ondernemers heel wat duurzaam doen. Zo ook Jurgen Hoogeboom.

Lees verder »

De nieuwe miljonairs: deze mensen zijn niet rijk in geld, maar in welzijn

De economie draait om alsmaar meer, en dus vallen we massaal om, net zoals de Aarde. Gelukkig kan het ook anders. Deze mensen slaagden erin om aan de druk te ontsnappen. Door dichtbij zichzelf te blijven creëerden ze een leven dat gaat over welzijn, zingeving, vrijheid en natuur.

Lees verder »

Weer veel activiteiten bij Overesch Ecologische Landbouw

Overesch ecolandbouw en -winkel in Raalte heeft weer veel georganiseerd voor de komende tijd. Vind hier hun programma.

Lees verder »

Deze burgers begonnen samen een school, voedselgemeenschap en ecodorp

In plaats van kritiek te leveren op het systeem, kun je veel beter in actie komen, weten deze burgers uit Boekel (NB). Interessant idee voor Salland!

Lees verder »