Meer berichten

De Buurman VersLokaal en Kringloop Zwolle slaan handen ineen

Als je op het terras van De Buurman VersLokaal aan de Zwolse Vispoortenplas zit en het is even wat frisjes, dan trek je gewoon een jas of trui aan van het rek van Kringloop Zwolle. Bevalt de jas, dan koop je hem. En anders hang je ‘m gewoon terug na je bezoek. Dat kan! Want De Buurman en Kringloop Zwolle werken samen.

Lees verder »

Victor de Beus, wat doe jij duurzaam? We kijken altijd eerst of het tweede hands te koop is!

In de rubriek ‘Wat doe jij duurzaam’ stellen we mensen alleen die ene vraag. En wat ze antwoorden moeten ze zelf weten. Victor de Beus uit Broekland vraagt zich bij alle aankopen af: hebben we dat nodig?

Lees verder »

Ebel Berghuis: Arbeid moet je ook circulair maken, anders krijg je geen afval maar uitval

Je moet er niet aan denken dat iedereen in de wereld zou gaan leven zoals wij hier in Nederland. We zouden drie aardes nodig hebben om voor die levensstijl voldoende grondstoffen te leveren. Maar die hebben we niet… We gaan dus een grens over die we eigenlijk helemaal niet kunnen passeren! Eigenlijk is dat ook zo met fysieke en psychische grenzen.

Lees verder »

Agnes Heethaar: Afval

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat…

Lees verder »

Olst- Wijhe: Campagne ‘Terugwinnaars’ na de zomer van start 

Na de zomervakantie start de gemeente Olst-Wijhe de actie ‘Terugwinnaars’ om de afvalscheiding verder te verbeteren.

Lees verder »

Loraine van der Hulst, wat doe jij duurzaam met DoorLoraine?: Ik kijk eerst altijd naar kansen voor hergebruik

Samen met Herman Harms en Wilco Boksebeld werkt Loraine van der Hulst mee aan AdemWonen, waarbij de bouw (Harms), buiteninrichting (Boksebeld) en binnen-inrichting (Van der Hulst) in het teken van gezond en duurzaam wonen staan.

Lees verder »

een kijkje in de tuin van Hof van Breecamp

Anders kijken naar voedsel: De Hof van Breecamp in Zwolle

Veel mensen zijn – in de overtuiging dat we op de huidige manier niet door kunnen gaan – op zoek naar een andere manier om om te gaan met onze voedselvoorziening. ‘Hier in Salland’ ging op zoek naar voorbeelden van personen en groepen die het al anders doen. Zo kwamen we onder andere terecht in het uiterste puntje van Zwolle. Wil jij jouw voorbeeld ook met onze lezers delen, neem dan contact met ons op.

Lees verder »

Wat doe jij duurzaam, Jolanda Ramerman: Ik ben actief bij Duurzaam Leefbaar Lemelerveld, een club die je moet leren kennen!

Jolanda Ramerman is erg actief op het gebied van duurzaamheid in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. Dus ze kan goed uit de voeten met die ene vraag voor deze rubriek: wat doe jij duurzaam?

Lees verder »

Noggus&Noggus Dalfsen verkoopt nu ook bouwmaterialen

In een mooie samenwerking met Sloopbedrijf Hoogeboom in Raalte verkoopt Noggus&Noggus Dalfsen nu ook bouwmaterialen.

Lees verder »

Vanaf 2026 alleen maar meer hybride warmtepompen te koop

De CV-ketel heeft zijn langste tijd gehad. Hij gaat uit de handel. Maar dat is niet erg, want de warmtepomp is een veel beter alternatief en die wordt iedere keer nog beter.

Lees verder »

Schatkamer Zwolle voor vintage artikelen groot succes

Zwollenaren lopen warm voor vintage producten en circulair design bij De Schatkamer, bij de Kringloop aan de Veerallee.

Lees verder »

Energietip: Een keertje langer onder de douche maakt eigenlijk niet uit, als de randvoorwaarden maar natuurlijk zijn

Moet je een bad of een douche nemen om het milieu én je portemonnee te sparen? Anders aankijken tegen hygiëne is ook een optie

Lees verder »