Winkel “raar maar waar”

Onze artistieke Joke vertelt over de herinneringen aan de galanterie winkel van haar oma en haar eigen vervolg daarop.

Interessant? Deel het artikel

de kinderverjaardag _joke Proper

Ja ik wil.. zei ik lachend, een jaar of 10 geleden op de vraag: “ wil je een deel van mijn winkel huren?” ….. al snel zat ik in de grote ruimte met de geinige naam ” tweede kans”. Raar maar waar.

Het deed me denken aan mijn oma die heel lang geleden een zogenaamde galanterie winkel had. Dat is een winkel waar luxe huisraad werd verkocht. Ze verkocht ook vuurwerk in haar winkeltje, een ondernemende vrouw, zeker voor de jaren 1930.

Raar maar waar. Het inrichten van mijn “afdeling” was geweldig om te doen. Schilderijen inhangen, een rode loper uitleggen.., bij de opening kregen we een mooie plantenbak van de gemeente.

Een praatje maken met de klanten was het leukst en elke week kwam de bijzondere familie van de eigenaar op bezoek om koffie te drinken of een beetje te scharrelen door de winkel. “Voor mij geen koffie”, zei de zwager elke zaterdag beslist: ”Ik drink mijn hele leven alleen maar cola en dat blijf ik altijd doen” Ik dacht bij mezelf: “het is echt zo” Raar… maar waar”

Mijn 3D object “ de kinderverjaardag” heb ik daar ter plekke gemaakt. Opkomen voor het onschuldige kind.. niet wetende dat de combinatie kinderen en gasmaskers jaren later bittere realiteit zou worden. Klik hier om dit kunstwerk te zien

Helaas …. Is bovenstaande nog steeds actueel. Mmm “raar… maar waar”. Ik stopte na twee koude winters en kan terugkijken op een mooie tijd in het centrum van Olst. Een buurjongen kreeg de gasmaskers en de torso’s heb ik verkocht. Op naar een volgende ervaring..

Er blijft altijd werk aan de winkel. Niet raar, maar wel waar.

Website Proper Art

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Unieke Boom

Lees verder »

Joke Proper: Rotan of riet

Lees verder »

Joke Proper: Logeren

Lees verder »

Joke Proper: Kukident

Lees verder »