Willy Boogaard recept: Spaghetti Aglio Aioli di Peperoni

In de rubriek 'Vegetarisch eten' gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door en mail naar willy@willyboogaard.nl.

Interessant? Deel het artikel

pannen koken

Raimon was 15 jaar toen hij op zijn fiets van Olst naar Deventer fietste om te werken in het Italiaanse restaurant Da Mario. Vanaf zijn 16e mocht hij op zijn brommertje. Glimlachend vertelt hij over zijn eerste baan en zijn kennismaking met deze spaghetti. Hij was meteen verkocht. Vijf jaar lang heeft hij voor Mario gewerkt en genoten van de heerlijke Italiaanse maaltijden en sindsdien maakt hij deze zelf.

Sinds een paar maanden woont Raimon in de nieuw flexwijk in Olst met uitzicht op de akkers en het spoor. Geboren in Welsum, opgegroeid in Olst, tijdelijk in Deventer gewoond en terug in Olst geniet hij van de mensen en de natuur om hem heen.

(tekst loopt door onder foto)

Raimon

Pratend over zijn werk in Ut Huus blijkt hij behalve een horecaman echt een verbinder te zijn als een soort buurthuiswerker. Hij geniet duidelijk van zijn werk en het ondersteunen van allerlei initiatieven. Niet alleen is hij een verbinder op zijn werk, ook in deze spiksplinternieuwe wijk toont hij initiatief.

Zo gaat Raimon op zondagmiddag met zijn kinderen en een lekkere zak stroopwafels kennis maken met zijn nieuwe Oekraïense buren. Hij wil ze graag leren kennen. En dat niet alleen…..hij gaat een evenement organiseren met kunst en cultuur, lekkere drankjes en iets leuks voor de kids. Dat doet hij samen met de Flexburen.

De Rietgorst, Aardehuizen en Olstergaard nodigen ze dan ook graag uit!. Ik vind dat een top idee!

Tot slot vertelt Raimon dat hij de biologische knoflook bij Overkempe haalt, want die past perfect in dit smakelijke gerecht!

Spaghetti Aglio Aioli di Peperoni

Ingrediënten:

  • Volkoren spaghetti
  • Knoflook van Overkempe (aglio)
  • Olijfolie (olio)
  • Spaanse peper (peperone)
  • Geraspte oude kaas(parmesan)

Bereiding:

Voeg de spaghetti toe aan de olie. Bak het in de pan kort. Voeg de Spaanse peper en knoflook toe en zet de pan op een laag vuur.(knoflook niet laten aanbranden). Zout toevoegen naar smaak. Opdienen en meteen de oude kaas sprenkelen over de pasta.

 

Eet smakelijk!

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant