Vastgoedeigenaren centrum Raalte verenigen zich

De vastgoedeigenaren in het centrum van Raalte hebben zich verenigd in de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Raalte (VVCR), met medewerking van de gemeente Raalte. Hiermee onderstrepen zij het belang van samenwerking, een belangrijke stap naar een toekomstbestendig en economisch gezond centrum.

Interessant? Deel het artikel

luchtfoto raalte
Raalte © Refik Köse

Toelichting wethouder Breun Breunissen: “Als gemeente werken we aan grote opgaves, zoals de woningopgave, bereikbaarheid en leefbaarheid van onze dorpen. Een florerend centrum speelt daarin een grote rol. De oprichting van de vereniging is een krachtig signaal dat de vastgoedeigenaren daarin samen met ons willen optrekken.”

Win-win

Voorzitter van de nieuwe vereniging Wim Tutert: “Stapsgewijs hebben we afgelopen jaar toegewerkt naar de oprichting. Daarmee zijn we één club geworden met gezamenlijke doelen. Samen met de gemeente en andere ondernemers kunnen we als vastgoedeigenaren bouwen aan een centrum voor iedereen. Een win-win.”

Op maandag 8 juli is de eerste algemene ledenvergadering, vanaf 18.30 uur in Hotel Restaurant de Zwaan.

Tien puntenplan

Eén van de eerste acties van de VVCR is het opstellen van een tien puntenplan. Hierin komen bijvoorbeeld meer groen, meer aandacht voor architectuur en de looproutes in en naar het centrum terug. “Voor het eerste punt zijn bijvoorbeeld al flinke stappen gezet door de herinrichting van de Grote Markt.

De komende tijd gaan we met andere betrokkenen om de tafel over de verdere uitwerking van deze punten”, aldus Tutert.

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.