Succesvolle samenwerking van Carmel College Salland met Raalter ondernemers

Maatschappelijk betrokken, leren door te doen en passie voor het vak overbrengen. Deze woorden horen bij een mooie match die is ontstaan tussen drie Raalter partijen: CCS, Azerty en Binnenpoorte Hoveniers.

Interessant? Deel het artikel

Carmel praktijkonderwijs azerty binnenpoorte

Het bedrijf Azerty kwam in contact met Instructeur groen Peter Maatman van Praktijkonderwijs Carmel College Salland omdat een verantwoord groene aankleding van de tuin rond hun bedrijfspand nog ontbrak.

Samen met Binnenpoorte Hoveniers ontstond deze win win situatie: de aanleg van de Azerty tuin onder leiding van vakmensen van Binnenpoorte en “ leren door te doen “ van leerlingen Praktijkonderwijs.

Wat houdt praktijkonderwijs in

Veel mensen in Nederland weten niet precies wat praktijkonderwijs is: Praktijk onderwijs heeft op alle scholen in Nederland 29.000 leerlingen zitten die opgeleid worden voor een passende plek in de maatschappij. Doel is de leerlingen te leiden naar werk of een vervolg opleiding, kenmerkend is hierbij maatwerk. Elke leerling heeft wel een talent, we zoeken een leerroute die aansluit op wat hij of zij graag kan en wil bereiken.

Leerlingen uit het praktijk onderwijs leren niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen. De onderbouw richt zich vooral op de basisvaardigheden en in de bovenbouw vormt de stage een belangrijke onderdeel van het proces. Leerlingen die hier zijn hebben vaak een leerachterstand en Carmel biedt ze daarom maatwerk aan.

Kenmerken hiervan zijn :

  • Kleine klassen
  • Passend onderwijs
  • Ontwikkelen via stage
  • Praktijkvakken
  • Begeleiding naar zelfstandigheid
  • Mogelijkheden om certificaten/ diploma’s te behalen

Toekomstperspectieven

En laat nu Nederland juist nu werknemers nodig hebben in bouw, loonwerk, catering enz. Want hier zijn grote tekorten met toekomst om met je handen te werken  Niet iedereen kan immers drs. P, notaris of rechter worden.

Door veel items hierover te plaatsen in diverse media en zelf werkgevers aan te spreken worden we nu steeds vaker benaderd Door onze werkwijze en doelstelling we worden steeds meer gewaardeerd .

Dus wij zeggen “ leren door te doen”

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.