Succesvolle editie van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw in Overijssel

Steeds meer kerkgebouwen komen leeg te staan en het invullen van een nieuwe functie roept veel vragen op. Samen voor Elkaar Overijssel begon een leerlijn.

Interessant? Deel het artikel

kerk broekland

Op 1 maart vond de afsluiting van de Leerlijn Behoud het Kerkgebouw plaats in Boskamp. Vanwege het enthousiasme van de deelnemers, wordt de Leerlijn dit najaar herhaald. Verschillende experts deelden gedurende 5 bijeenkomsten (fysiek en online) kennis over hoe de deelnemers aan de slag kunnen met de toekomstplannen van hun kerkgebouw. Deze experts hebben kennis op het gebied van gebruiksmogelijkheden, omgevingsfactoren, duurzaamheid, financiën en exploitatie.

 

Door Maartje Voskuilen

 

De Leerlijn Behoud het Kerkgebouw wordt aangeboden, omdat er in Overijssel steeds meer kerkgebouwen leeg komen te staan. De provincie Overijssel en ErfgoedAcademie organiseren deze leerlijn omdat het belangrijk is dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van dorpen of steden.

Marije Veneman, deelnemer van de Leerlijn: ‘Hoewel niet alles voor elk gebouw van toepassing was, zat er eigenlijk altijd wel iets tussen waar je wat mee kon. Doordat anderen pitches gaven van hun kerkgebouw en lieten zien wat er al gebeurd was, leer je veel over de mogelijkheden die er zijn om je dorp of gemeenschap mee te krijgen in de plannen die er liggen en zie je welke obstakels er zijn.

Tijdens de Leerlijn leer je nieuwe mensen kennen die vaak in dezelfde situatie zitten als jijzelf. Ook kun je advies vragen aan de sprekers en je hoeft het wiel ,omtrent erfgoed, niet zelf uit te vinden. Dat kun je ‘gewoon’ van de provincie overnemen. Al met al een goede en leerzame leerlijn!’

Wil je ook meer weten over hoe je jouw kerkgebouw toekomstbestendig kunt maken? En heb je behoefte aan handvatten? In het najaar volgt een nieuwe editie, schrijf je in voor de interesselijst en we brengen je als eerste op de hoogte van de nieuwe data.

Meld je dan aan! 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.