Samen bomen planten met Overijsselse subsidie

Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel voeren een boomplantactie uit in opdracht van en met subsidie van provincie Overijssel.

Interessant? Deel het artikel

landschap overijssel 231215 plant een boom

Buren, vrienden of collega’s die samen de omgeving groener willen maken, kunnen hiervoor subsidie aanvragen via groenbezig.nl. De subsidie is maximaal 300 euro en bedoeld voor het aanplanten van bomen in straten en buurttuinen, bij sportclubs, in buurtschappen of (kleine) zorginstellingen.

Lees snel verder hoe je hiervoor in aanmerking kan komen.

Aanvragen tot 31 januari 2024

Tot 31 januari kunnen initiatieven hun aanvraag indienen. Denk aan verenigingen of buurtschappen die een eigen terrein beheren, buren die een idee hebben voor bomen in overhoekjes van de wijk, zorginstellingen met een openbare tuin of gemeentelijke adoptietuinen. De bomen moeten geplant worden voor 15 maart 2024. Ook bijbehorende palen en banden voor de bomen worden vergoed.

Wees er snel bij, want er is geld beschikbaar voor ongeveer 50 initiatieven.

Bomen knappen de buurt op

Bomen nemen CO2 op en zijn een soort levende airco’s. Met hun schaduw zorgen ze voor een heerlijk verkoelend effect in de warme zomermaanden. Ze zorgen voor schone lucht en droge voeten na een flinke regenbui. Bomen zorgen ook voor betere omstandigheden voor plantensoorten, dieren en insecten. Bovendien knapt elke straat of publieke tuin enorm op met een aantal mooie bomen. Sta jij al klaar met schop en werkhandschoenen en kun je niet wachten om een aantal bomen een plekje te geven bij jou in de buurt? Kijk op groenbezig.nl voor meer informatie over de subsidieregeling en hoe je deze aan kunt vragen.

Iedereen een boom

De subsidie komt voor uit het plan ‘Iedereen Een Boom’, waarbij provincie Overijssel een boom wil planten voor alle 1.1 miljoen Overijsselaars. Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel coördineren de aanvraag in opdracht van de provincie Overijssel.

 

Wil jij ook een subsidie aanvragen om bomen te planten? Kijk hier

Specifieke link voor aanvragen subsidie

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.