Refik Kose: Winter, sneeuw en schaatsen

Persoonlijk hou ik van koude winters en veel sneeuw. Helaas hebben we in Nederland niet veel meer mee. Ik ben geboren in Erzurum, Oost-Turkije. Daar is het erg warm in de zomer en erg koud in de winter. Het kan dan -30 worden met in sommige dorpen veel sneeuw en sneeuwval.

Interessant? Deel het artikel

Foto PxHere
Foto PxHere

In februari wil ik op vakantie naar mijn geboorteplaats (Karabic). Ik wil met eigen ogen zien hoe mensen de winterperiode doormaken. Er is een trein van Ankara naar Erzurum, de Dogo Express-trein. Deze tocht duurt 24 uur en gaat door het binnenland met veel mooie natuur en natuurlijk veel sneeuw. Zo’n treinreis klinkt erg leuk en avontuurlijk.

Turken houden van sneeuw maar houden niet van skiën. Misschien gaat de huidige generatie van skateboarden houden. Persoonlijk geniet ik van skiën, maar helaas ben ik er niet zo goed in. Ik kan een beetje vooruit schaatsen, maar helaas kan ik me niet omdraaien.

Ik heb zelfs twee Noren gekocht om het opnieuw te proberen. Helaas heb je nog niet kunnen testen. Wie weet kan dit deze week op natuursneeuw in Raalte. Raalte heeft een ijsbaan en je kunt er goed trainen.

Ik kan al deze kleine kinderen me zien inhalen en het is leuk om te zien hoe ze het doen. Maar zo snel ga ik natuurlijk niet en ben bang om te vallen. Ik heb veel getraind met mijn collega Geja Krans, zij heeft mij kunnen laten zien hoe ik de beste slagen kan maken.

Wat ik erg leuk vind, is de Elfstedentocht. Dit is echt iets dat alleen in Nederland kan gebeuren en ik zou heel graag naar Friesland gaan om het te ervaren en de sfeer te proeven.

Wie weet wordt er dit jaar de Elfstedentocht gehouden. Dan ga ik er zeker heen om mooie foto’s te maken.

Als ik goed had kunnen skiën, had ik willen meedoen, maar dat werkt helaas niet meer.

Als een Turkse schaatser meedoet en ook nog weet te winnen, dan kun je spreken van een echt geslaagde fusie.

Ik vind dit een van de mooiste culturen van Nederland, snowboarden

Nu de avondklok is gekomen met deze vorst en sneeuw, vind ik het heerlijk onder mijn overkapping mijn kachel aan te steken en te genieten van deze winterdagen.

Mensen, geniet zoveel mogelijk van deze mooie winter, want over een paar weken is alles weg.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Willy Boogaard: Sneeuw en IJs

Lees verder »

Hoogwater Fortmond toeristische attractie

Lees verder »