Berichten over: Stikstofreductie

Dokter Rini Biermans: Perspectief, Principes en Feiten rond Stikstof

Creatief Beheer is een onderneming van de huisartsen Rini Biemans en Karin Keijzer. Creatief Beheer werkt aan een nieuwe integrale verbindende praktijk in de publieke ruimte. Deze aanpak, die ze stadsgeneeskunde hebben gedoopt, is ontwikkeld in de praktijk in tal van projecten in Rotterdamse volkswijken (2002 – heden). Hun visie op de stikstofproblematiek willen we je zeker niet onthouden.

Lees verder »

Hoe ontwarren wij de stikstofkluwen

Voor een normaal mens is bijna niet meer te begrijpen wat er aan de hand is op stikstofgebied. Zeker wat de consequenties zijn voor boeren. Onze columnist die niet van trekkers op de plas houdt stort zijn hart hierover uit.

Lees verder »

Dalfsen wil geen op de kop hangende vlaggen meer

Dalfsen gaat op de kop hangende vlaggen aan lantaarnpalen, verkeerslichten en andere gemeentelijke eigendommen verwijderen. Het mag niet volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en dat is niet voor niets: bijvoorbeeld omdat die vlaggen afleiden en dus verkeersonveilig zijn.

Lees verder »

Stikstofvragen

Een inwoner uit Olst- Wijhe is een volger van Hier in Salland en reageert af en toe op de artikelen. Hij rekent zichzelf niet tot de 17.466.212 specialisten die Nederland op vele terreinen heeft, maar stelt zich vragen. Meestal snijden zijn reacties veel hout en gaan wij die als artikelen plaatsen.

Lees verder »

Hoe werden onze boeren in het pak genaaid door kortzichtige regeringen

De regeringsplannen voor stikstofreductie leiden tot veel commotie, moeilijk voor veel mensen om het juiste perspectief te zien.

Lees verder »

Provincie Overijssel houdt vast aan eigen plannen om natuur te versterken en stikstofuitstoot te verminderen

Provincie vraagt van de regering een meer specifieke aanpak van de stikstofproblematiek.

Lees verder »

In Olst-Wijhe en grote delen van Raalte moet stikstof met 50% omlaag

Wat hebben de vandaag gepubliceerde stikstofplannen van de regering voor impact op Salland?

Lees verder »