Nieuwsbrief Eetbaar Olst- Wijhe
Door Redactie |
De nieuwste nieuwsbrief van Eetbaar Olst- Wijhe kun je hier lezen.
De nieuwste nieuwsbrief van Eetbaar Olst- Wijhe kun je hier lezen.
21 Overijsselse gemeenten gaan zich inzetten om meer lokaal voedsel in de eigen organisatie te gaan gebruiken. Dat hebben ze op 14 oktober in de intentieverklaring ‘Eten uit de Regio’ vastgelegd.
Richard Woolderink beschrijft het dilemma in ziekenhuizen tussen gezond eten en ‘vette happen’ waar mensen met vaak troost zoeken in eten en drinken en daarbij niet altijd de verstandigste keuzes maken.
Dit is een verhaal uit onze serie over Sallandse ondernemers. Wil jij hier ook staan? Laat het ons weten. “Wildpluk? Kun je eten uit het wild dan?” Dit is een vraag die ik regelmatig gesteld…
We staan voor grote veranderingen in onze voedingspatronen. De dreigende klimaatcrisis, de kwaliteit van onze leefomgeving en verbeterende inzichten m.b.t. dierenwelzijn zorgen ervoor dat we ons bewuster moeten gaan voeden. Niet dat ik een “vette…
De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders met elke achtergrond in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe…
Damast in Salland legt regelmatig thema’s voor waarop mensen worden verzocht te reageren om zo een kettingreactie op gang te brengen. Één van deze thema’s is Kijken in de keuken van… waarbij tips voor mooie…
Damast in Salland legt regelmatig thema’s voor waarop mensen worden verzocht te reageren om zo een kettingreactie op gang te brengen. Eén van deze thema’s is Kijken in de keuken van waarbij tips voor mooie…
Als ik vroeger met mijn moeder over de markten dwaalde, voelde ik me altijd magnetisch aangetrokken tot kruiden, ook door door de geneeskrachtige tegen allerlei kwaaltjes. Dit speelde zich af in Marokko toen ik daar…
Aardappelen, twee groentes en iets van vlees; dat zijn de maaltijden waar ik mee ben opgegroeid. Mijn moeder kookte en haalde de groente uit de boerderijtuin en mijn vader haalde de aardappelen van het land. Het vlees kwam van het geslachte varken. De lever met wat vet werd gekookt. Daarna door de gehaktmolen verwerkt tot Zeeuwse leverworst. Ik mocht helpen en vooral proeven. Nog een beetje kruidnagel, nootmuskaat of peper. Verrukkelijk!