Lokaal Alternatief stelt vragen over tiny houses

Interessant? Deel het artikel

210514kees
© Microsoft 2021

Bij de gemeente Raalte zijn plannen ingediend om een voedselbos met 11 Tiny Houses aan te leggen aan de Twentseweg 8 te Heino in het buitengebied, vlak bij het Overijssels Kanaal in een oud beekdal. Het college van B&W gaf aan dat een aantal van 11 Tiny Houses onbespreekbaar was, maar een lager aantal wellicht wel. Egbert den Daas van Lokaal Alternatief ziet dit niet zitten en stelde vragen hierover.

© Egbert den Daas

 

 

 

 

 

Den Daas heeft enige tijd geleden een goed gesprek met omwonenden van deze locatie gehad en een rondgang door het gebied gemaakt om zich een oordeel te kunnen vormen over deze plannen, waartegen omwonenden ernstige bezwaren hebben.

Naar aanleiding daarvan stelde Den Daas de volgende vragen aan het college van B&W:

  1. De genoemde woningen worden vrij dicht op de percelen van omwonenden geplaatst.
  2. Omwonenden hebben de indruk dat de belangen van de projectontwikkelaar bij de gemeente zwaarder wegen dan de belangen van hen.
  3. Naast het landschap ontsierende aspect vreest men ook nogal wat extra verkeersbewegingen in genoemd buitengebied.
  4. Bovendien is men bang dat het aantal Tiny Houses in de toekomst zal toenemen om e.e.a. rendabel te maken.

Uit mailwisseling tussen omwonenden en de provincie d.d. 16.09.2020 bleek dat de provincie evenmin enthousiast is over de plannen.

Het verbaast Lokaal Alternatief dat de gemeente hier kennelijk medewerking aan wil verlenen ondanks dat het beleid erop gericht zou zijn verstening van het buitengebied tegen te gaan.

Verder vraagt LA zich af waarom het college ondanks alle bezwaren met dit plan willen doorgaan. Wat zijn in vredesnaam hiervan de beweegredenen? Heeft de gemeente al contact met de provincie gehad over dit plan en zo ja, wat was hun reactie?

Lokaal Alternatief staat zeker nier onwelwillend tegenover het concept van Tiny Houses, maar niet op deze plek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *