Jumbo steeds meer elektrisch de weg op

Interessant? Deel het artikel

jumbo

Jumbo is hard bezig haar vrachtwagenpark elektrisch te krijgen. Een jaar geleden startte een proef met elektrische vrachtwagens voor het distributiecentrum in Veghel. Inmiddels worden er steeds meer hybride vrachtwagens ingezet, rijdt er een volledig elektrische vrachtwagen rond en heeft het bedrijf ook volledig elektrische bezorgauto’s op de weg.

Suzanne van der Vaart, van de communicatie van Jumbo: “Als Jumbo streven we naar een klimaat- en toekomstbestendige keten door het energieverbruik en de emissies in onze gehele keten zoveel mogelijk te beperken. Dit geldt ook voor ons transport. Daarom werken we op verschillende manieren aan terugdringen van ons energieverbruik. Bijvoorbeeld door onze vrachtwagens efficiënter te beladen en onze routes slimmer in te plannen.

Wagenpark

Ook investeren we al volop in het de verduurzaming van ons wagenpark, waardoor al steeds meer hybride Jumbo-vrachtwagens, een volledig elektrische Jumbo-vrachtwagen en volledig elektrische bezorgauto’s op de weg zichtbaar zijn. De komende tijd zal dit verder uitgebreid worden om hiermee te kunnen voldoen aan de onder meer de gezamenlijke opgestelde doelstellingen rondom stadslogistiek. Zodat we winkel kunnen blijven bevoorraden en onze klanten dagelijks kunnen voorzien in de bestelde boodschappen. Hoe dit er verder uit gaat zien hangt onder meer af van de schaalbaarheid van de inzet van deze voertuigen, daarvoor lopen gesprekken via Evofenedex en CBL met (lokale) overheden, ministeries en andere partijen in de branche waaronder leveranciers.

Eerder zei Jumbobaas Frits van Eerd al: “We willen vooroplopen met de verduurzaming van ons wagenpark. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot van ons transport in twee jaar 50 procent te verminderen.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.