Laatste berichten Mobiliteit

Meer berichten

Alle wegen leiden naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome Een bekend gezegde luidt: Alle wegen leiden naar Rome. Dit kun je figuurlijk nemen, maar ook letterlijk. Dat laatste doen mijn ouders momenteel. Ze onderzoeken één van de vele mogelijke…

Lees verder »

Veilig Verkeer Nederland start fietslichtteldag

Als je mensen vraagt wat hen een onveilig gevoel geeft in het verkeer, dan wordt fietsen zonder verlichting het vaakst genoemd. 70,8% fietst verlicht en 29,1% heeft geen volledige fietsverlichting. VVN introduceerde een app waarmee geteld kan worden.

Lees verder »

68 procent van elektrische rijders heeft zonnepanelen

68 procent van de Nederlanders die een elektrische auto rijdt, heeft thuis zonnepanelen. 95 procent van hen wil zonnestroom gebruiken voor het laden of doet dit al. Dat blijkt uit het Nationaal Laadonderzoek 2022.

Lees verder »

Veilig fietsen op een e-bike? Kom naar de informatiedagen op 3 en 24 oktober

Gemeente Raalte en wielervereniging CRT Raalte organiseren informatiedagen voor veilig gebruik van elektrische fietsen op 3 en 24 oktober.

Lees verder »

Bijna half miljoen elektrische auto’s op de weg

De overheid wil in 2030 zo’n 2 miljoen elektrische auto’s op de weg zien. Vanaf dat moment worden er dan alleen nog maar elektrische auto’s nieuw verkocht bij de dealer. Dit alles om over 8 jaar de CO2-uitstoot met 49 procent te verminderen. Hoe ver zijn we anno 2022.

Lees verder »

VVN roept automobilisten op om minder hard te rijden

Veilig Verkeer Nederland (VVN) start samen met Totalenergies de Campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van start. Snelheid aanpassen is het meest effectief.

Lees verder »

Voorgebouwd deel fietstunnel Olst komt begin mei onder het spoor

Begin mei wordt de prefab tunnel onder de spoorlijn Zwolle- Deventer geschoven in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst.

Lees verder »

Fietsfestival Zwolle op 25 juni

De Fietsersbond en de gemeente Zwolle organiseren op 25 juni het Fietsfestival Zwolle.

Lees verder »

Fietsreservering in de trein van de baan

Als je de fiets mee wilde nemen in de trein, moest je dat reserveren, had de NS bedacht. De Fietersbond kwam daar tegen in het geweer. Nu hoef je niet mer te reserveren.

Lees verder »

Lancering 7 nieuwe Slinger van Salland fietsroutes

Marketing Oost heeft 7 nieuwe ‘Slinger van Salland’ fietsroutes geïntroduceerd. Fiets op Paaszaterdag alle fietsslingers tijdens de ‘Salland Slinger’ dag.

Lees verder »

Oprichter en grondlegger Aart Veluwenkamp doet stapje terug bij Aart Camperinbouw in Heino

Aart Veluwekamp heeft zijn familiebedrijf Aart Camperinbouw volledig overgedragen aan zoon Arne en gaat proberen het kalmer aan te doen

Lees verder »

Salland deze week: Is de benzine duurder geworden? Geen idee, ik tank altijd voor vijftig euro.

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar HierinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.