Meer berichten

Rick Groen: elektrotechnicus van The Red Horizon die Solar Challenge won

Misschien had je het meegekregen, Solar Team Twente won met The Red Horizon de Solar Challenge dwars door Marokko. 2500 kilometer autorijden op alleen maar zonne-energie. Rick Groen uit Raalte was elektrotechnicus van dat team….

Lees verder »

Subsidie op een elektrische auto staat voor 2022 open

Je moet opschieten als je dit jaar gebruik wil maken van subsidie op een stekker-auto: de subsidie gaat 3 januari om 09.00 uur (nu dus) open en de verwachting is dat de interesse zo groot…

Lees verder »

Gemeente Raalte biedt een verkeersagenda voor de inwoners

Gemeente Raalte publiceert een online verkeersagenda, waarin te zien is wat voor maatregelen voor verbetering van de verkeersveiligheid er in het komende jaar genomen worden.

Lees verder »

Hans de Kort vraagt gemeente Raalte om een verbod op landbouwgifgebruik op gemeente gronden

Hans de Kort stelt weer onderbouwde vragen aan het college van B&W Raalte om tot een giftverbod op gemeentegronden te komen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte ongerust over de N35 door Mariënheem

GemeenteBelangen Raalte maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in Mariënheem en stelt vragen aan het college van B&W.

Lees verder »

Provincie Overijssel opent unieke zonnecarport

Bij het provinciehuis in Zwolle is een unieke met zonnepanelen bedekte parkeerruimte met oplaadmogelijkheden geopend, die ook door omwonenden gebruikt kan worden.

Lees verder »

Mobiliteitsspecialist Goudappel Coffeng presenteert Fietsfeuilleton

Mobiliteitsspecialist Goudappel presenteert een fietsfeuilleton met een stappenplan om goede fietsverbindingen te kunnen realiseren.

Lees verder »

Waterschap zet waterstoftrekker in voor maaien

In Ommen, Hardenberg en Hellendoorn gaat het waterschap met een waterstof-trekker maaien. Waterschap Vechtstromen heeft daarvoor een New Holland gekocht. De trekker is al in gebruik en de chauffeur zegt dat ie net zo sterk…

Lees verder »

Fietsersbond: Fietsers met een beperking moeten meer steun krijgen

Nederlandse gemeenten moeten meer doen voor fietsers met een fysieke beperking. Dat stelt de Fietsersbond in een rapport dat verschijnt in de Week van de Toegankelijkheid. Betere en bredere fietspaden en het drastisch verminderen van…

Lees verder »

Iedere Sallander woont straks op 250 meter van een laadpaal voor zijn auto

Zowel Olst-Wijhe als Raalte gaan meedoen met een provinciaal project waarbij iedere inwoner een laadpaal voor zijn elektrische auto heeft binnen 250 meter. Beide gemeenten plaatsen al voortdurend laadpalen, maar er moeten er nog honderden…

Lees verder »

Hebben wij dé fietsgemeente van Nederland

Wie wordt er fietsgemeente van Nederland? De Nederlandse Fietsersbond bepaalt dat aan de hand van een online enquête. “De enquête is hét moment voor fietsers in het land om als jury op te treden en…

Lees verder »

Salland deze week: Laten we F35 en Zwolle-Deventer doortrekken met een zonnepanelenfietspad

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen