Laatste berichten Mobiliteit

Meer berichten

Oldtimer trekkertoertocht vanaf Landbouwmuseum De Laarman Luttenberg

Op zaterdag 7 oktober organiseert Museum De Laarman in Luttenberg weer de jaarlijkse trekkertoertocht onder het motto: ‘Wie mut zorgen det wie ut oale spul gangs holt’. Een dag toeren met de trekker en oldtimerliefhebbers door het Sallandse land.

Lees verder »

Fietsersbond op zoek naar meest fietsvriendelijke gemeente

De Fietsersbond roept fietsers op hun mening te geven in een nieuwe editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland. Fietsgemeente 2024 is een landelijke verkiezing die alle 342 gemeenten stimuleert om hun fietsklimaat te verbeteren.

Lees verder »

Als je elektrisch gaat rijden, let dan op of de auto ook bidirectioneel kan laden. Dan kun je de accu van je auto ook als thuisaccu gebruiken

‘Bidirectioneel’ betekent ‘in twee richtingen’. Met zo’n auto kun je dus de accu laden, maar andersom ook de accu ontladen. Daar kun je veel financieel voordeel van hebben. En je werkt meteen mee aan het ontlasten van het energienetwerk.

Lees verder »

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis: reis eens met het openbaar vervoer! Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

In de eerste regio’s is de zomervakantie inmiddels weer begonnen en ook wij genieten van de zomerzon. Al kijken we ook al weer naar de start van het nieuwe schooljaar met de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, bereiden we ons voor op de donkere dagen met de actiepakketten fietsverlichting en weten we inmiddels ook al wanneer de VVN verkeersexamens plaats zullen vinden in 2024. Vind alles hierover in deze nieuwsbrief:

Lees verder »

Tweede inloopbijeenkomst herinrichting Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino

De Dorpsstraat en Zwolseweg in Heino krijgen een flinke opknapbeurt. Dat is hard nodig, want beide straten zijn aan onderhoud toe. Opgaven op het gebied van verkeer, groen en riolering worden in een keer aangepakt. De gemeente werkt samen met een klankbordgroep uit de buurt aan een plan. Op 19 juli is er tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst bij BijNe9en in Heino. 

Lees verder »

Lancering achtste Slinger van Salland, fietsroute ‘Langs Schipbeek en ommelanden’

Afgelopen zaterdag 1 juli heeft wethouder van de gemeente Deventer, Marcel Elferink samen met de voorzitter van de Stichting Bathmen Promotie, Theo Bruggeman de openingshandeling van de 8e Slinger van Salland verricht. Gezamenlijk werd een deel van de route gefietst.

Lees verder »

Kaartlezen en zelf nadenken

Een telefoonnavigatie is een handig hulpmiddel om niet te verdwalen tijdens het wandelen. Daarbij is het handig om zelf ook goed na te denken.

Lees verder »

Alle wegen leiden naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome Een bekend gezegde luidt: Alle wegen leiden naar Rome. Dit kun je figuurlijk nemen, maar ook letterlijk. Dat laatste doen mijn ouders momenteel. Ze onderzoeken één van de vele mogelijke…

Lees verder »

Veilig Verkeer Nederland start fietslichtteldag

Als je mensen vraagt wat hen een onveilig gevoel geeft in het verkeer, dan wordt fietsen zonder verlichting het vaakst genoemd. 70,8% fietst verlicht en 29,1% heeft geen volledige fietsverlichting. VVN introduceerde een app waarmee geteld kan worden.

Lees verder »

68 procent van elektrische rijders heeft zonnepanelen

68 procent van de Nederlanders die een elektrische auto rijdt, heeft thuis zonnepanelen. 95 procent van hen wil zonnestroom gebruiken voor het laden of doet dit al. Dat blijkt uit het Nationaal Laadonderzoek 2022.

Lees verder »

Veilig fietsen op een e-bike? Kom naar de informatiedagen op 3 en 24 oktober

Gemeente Raalte en wielervereniging CRT Raalte organiseren informatiedagen voor veilig gebruik van elektrische fietsen op 3 en 24 oktober.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.