Laatste berichten Mobiliteit

Meedoen | Mobiliteit | Vervoer

Vanaf 14 april: Aangepaste dienstregeling RRReis

Redactie | 5 april 2024
Mobiliteit

Deelauto’s in openbare ruimte gemeente Raalte

Leefbaarheid | Mobiliteit

Nieuwe lift museum De Laarman in gebruik genomen

Goede zorg voor iedereen | Meedoen | Mobiliteit | Sociaal | Vervoer | Zorg

Stichting Ouderenwerk Heino presenteert nieuwe rolstoelauto

Genieten | Mobiliteit | Sallandse ondernemers

Hoera, de brug naar bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte is weer open

Meer berichten

Vanaf 14 april: Aangepaste dienstregeling RRReis

Vanaf 14 april rijden de bussen van RRReis in Flevoland, Midden-Overijssel en Veluwe Noord volgens een aangepaste dienstregeling. In de nieuwe dienstregeling rijden de bussen wat minder vaak, maar wel regelmatig. Op deze manier vertrouwt EBS erop dat het personeelstekort beter kan worden opgevangen en wordt voorkomen we dat ritten onverwacht uitvallen.

Lees verder »

Raalte Greenwheels deelauto

Deelauto’s in openbare ruimte gemeente Raalte

In de openbare ruimte van de gemeente Raalte zijn vier deelauto’s geplaatst. Het is voor het eerst dat er in Raalte, in de publieke ruimte, deelauto’s komen te staan.

Lees verder »

laarman lift

Nieuwe lift museum De Laarman in gebruik genomen

Recent is de nieuwe lift van museum De Laarman in Luttenberg feestelijk in gebruik genomen tijdens een gezellige middag voor leden van De Zonnebloem uit Luttenberg.

Lees verder »

soh rolstoel bus

Stichting Ouderenwerk Heino presenteert nieuwe rolstoelauto

De vrijwilligers van Stichting Ouderenwerk Heino (SOH) hebben reden tot vreugde, want de gloednieuwe rolstoelauto werd officieel in gebruik genomen.

Lees verder »

Hoera, de brug naar bioboerderij en -winkel Overesch in Raalte is weer open

Het heeft een maandenlang geduurd en bij veel mensen nogal wat ergernis opgeleverd en ook vooral voor veel ongemak gezorgd. Maar het is dan eindelijk zover, het moment waarop wij allemaal hebben gewacht…. Overesch is nu weer goed bereikbaar vanuit de richting Raalte.

Lees verder »

EBS RRReis introduceert nieuwe dienstregeling om uitval te voorkomen

Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht ondervindt de laatste tijd hinder. Met name in Flevoland vallen er regelmatig busritten uit. Vervoerder EBS werkt daarom aan een nieuwe dienstregeling die betrouwbaarder uit te voeren is en vanaf zondag 14 april ingaat.

Lees verder »

Salland Deze Week: Ons OV blijkt in handen van bedrijven die gewoon dikke winst willen maken

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij neemt het Duitse Arriva over en is dus verantwoordelijk voor een deel van het openbaar vervoer in Salland. Het Israëlische EBS rijdt onder de paraplu van RRReis. Hier nemen ze alle reizigers mee. In Israël mogen Palestijnen niet instappen… Ziet er somber uit voor de ‘boeren’ in kleinere dorpen hier…
Een investeringsmaatschappij, een bedrijf dat aan apartheid doet… En de overheid maar aanbesteden in belang van de burger. Kom nou toch!

Lees verder »

Ook in 2024 subsidie voor elektrische vrachtfietsen

Overijsselse ondernemers die voor hun werk een elektrische vrachtfiets willen kopen of leasen, kunnen in 2024 gebruik blijven maken van subsidie. De provincie wil ook in het nieuwe jaar bedrijven ondersteunen bij de verduurzaming van hun wagenpark. De subsidie kan oplopen tot 1500 euro per vrachtfiets en is beschikbaar vanaf 1 januari.

Lees verder »

Statushouders sluiten fietscursus succesvol af

Het was een belangrijk moment voor tien statushouders uit Raalte. Vier maand lang hadden ze elke zaterdagochtend fietsles op KokkieBikes Wielerpark. De fietscursus werd feestelijk afgesloten in het clubhuis van fietsvereniging CRT. Alle deelnemers ontvingen uit handen van hun begeleiders een fietscertificaat.

Lees verder »

Henk Schreij krijgt gelijk bij ontmaskering van waterstof

Columnist Henk Schreij laat zien dat het belang van waterstof in de energietransitie vaak ernstig overschat wordt. Toyota stopt haar productie van waterstof- personenwagens.

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Regen, wind, kou en zelfs de eerste (natte) sneeuw is gevallen. Tijd om het gezellig te maken in huis en voor wie er toch op uit moet; tijd om extra voorzichtig te zijn in het…

Lees verder »

Ga praten met OV ambassadeurs in Wijhe

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.