Dorpshuus Heino bestaat 10 jaar

In november bestaat het Dorpshuus Heino 10 jaar. Vind hier een terugblik op deze jaren en bekijk de nieuwsbief.

Interessant? Deel het artikel

© Ans Stegeman
© Ans Stegeman

De voortrekkers in de totstandkoming van een Dorpshuus waren o.a. Ed v.d. Schaaf, Petra v.d. Hoorn en Ans Stegeman, later aangevuld met meer deskundigen in het bestuur. Samen met de Wereldwinkel en Carinova werd de benedenverdieping van dit bankgebouw betrokken. De hele bovenverdieping werd het onderkomen voor 4kids gastouderbureau.

Het bestuur van het Dorpshuus werd al snel uitgebreid met allerlei werkgroepen, waarin mensen plaats namen,  die graag iets wilden organiseren voor de inwoners van Heino.

Als je binnen stapt zal je altijd een gastvrouw of gastheer vinden achter de balie.

Hier kun je terecht voor informatie over activiteiten of over de omgeving van Heino.

Ook wordt er maandelijks bingo gespeeld en een film gedraaid. Er kwamen workshops op allerlei gebied, zoals bloemschikken, naaien, quilten, enz. Ook boek/platenmarkt, gezondheidsmarkt, speelgoedbeurs en Kerstfair enz.

Lezingen over honden opvoeden, dromen verklaren, over reizen met een zeilboot en naar Japan.

Vergaderingen, maar ook een handwerk café, een politiek café, Repaircafé en soep café. En op woensdag en zondag komen mensen bij elkaar voor een praatje, Maar tegenwoordig zit de stamtafel op alle dagen vaak vol met mensen voor koffie en een praatje.

Alle activiteiten zijn gericht op elkaar ontmoeten

Dit kan in een prettig gebouw met mooie kunst-exposities van kunstenaars uit de naaste omgeving en we worden altijd gastvrij onthaald door de cliënten van Niloka en vrijwilligers die ons graag bedienen van een heerlijk kopje koffie met iets lekkers. Na 10 jaar kunnen we hier met tevredenheid op terug kijken.

Op naar de 12 ½  jaar om dan een jubileumfeest te vieren.

Wij bedanken alle de mensen die op ons gestemd hebben bijt RaboClubSupport. Het heeft een bedrag van € 1086,00 opgeleverd.

 

Nieuwsbrief Dorpshuus Heino

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *