Denne chat met GPT over drank maar is er niks tevreden over

Denne heeft ChatGPT deze keer om een stevig verhaal gevraagd. Maar het blijft vlees noch vis dat die machine er uit floept. Het gaat wel lekker snel, maar je hebt er niks aan.

Interessant? Deel het artikel

drak denne pxhere 230120

De ChatGPT is nu al voor de derde achtereenvolgende dag voor me aan het schrijven. Zelfs het leven van een columnist wordt er dragelijk door. Je kunt je beperken tot een thema en een goede ‘uitvraag’, meer hoef je niet te doen tegenwoordig.

Na twee slappe columns voor en tegen alcohol, heb ik daarom de koe bij de hoorns gevat en er een stevige vraag tegenaan gegooid.

 

Schrijf een agressieve column tegen het verwoestende effect van alcohol

Alcohol is een uiterst destructief middel dat op onverantwoordelijke manier wordt geconsumeerd. Het is een alomtegenwoordig probleem dat het leven van veel mensen verwoest. Alcohol veroorzaakt een verscheidenheid aan problemen, variërend van gezondheidsproblemen, verslaving, agressie en zelfs familieproblemen.

Het is ongelooflijk hoe makkelijk alcohol tegenwoordig wordt geconsumeerd. Het is overal te vinden in restaurants, feesten en bars, waardoor het verleidelijk is om het te gebruiken. Helaas is het te makkelijk voor veel mensen om te veel te drinken, wat leidt tot een verscheidenheid aan gevaren.

Het is tijd dat we hard optreden tegen het schadelijke effect van alcohol. We moeten ons realiseren dat alcohol een serieuze bedreiging vormt voor onze gezondheid en dat het onze productiviteit in de weg staat. Het is een giftige stof die kan leiden tot verslaving, waardoor mensen hun carrière en hun toekomstige plannen in gevaar brengen.

We moeten drastische maatregelen nemen om de schade die alcohol veroorzaakt tegen te gaan. Er moeten strenge wetten worden ingevoerd die het gebruik van alcohol beperken. Ook moeten er educatieve campagnes worden gevoerd om mensen bewust te maken van het destructieve effect van alcohol. Het is belangrijk dat we de schade die alcohol veroorzaakt ernstig nemen. We moeten de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt blijven benadrukken, zodat mensen er rekening mee houden als ze overwegen alcohol te drinken.

Als we hier niet voldoende aandacht aan besteden, zal het leven van veel mensen worden verwoest.

Nog steeds slappe hap

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik vind het nog steeds slappe hap. We weten heus wel dat alcohol ongezond is, net als dat roken dodelijk is. Maar het is een verslaving, dan neem je de gevaren voor lief. Wist je dat rokers de gevaren van roken ernstiger inschatten dan de werkelijkheid? Dan moet je ze niet vertellen hoe gevaarlijk roken is, dan moet je ze van de verslaving afhelpen of zorgen dat ze niet verslaafd raken.
Maar ja, er zijn ook bedrijven die er alles aan doen mensen aan het roken te krijgen. Net als dat er bedrijven mensen aan de drank proberen te krijgen. Zelfs in de landbouw zie je dat. Toeleveringsbedrijven maken de boer afhankelijk van hun zaden, hun stikstof, hun landbouwgif. Ze gebruiken de LTO als sussende tussenpartij die een beetje mee beweegt naar links en dan weer naar rechts, met als enig doel de verslaving zolang mogelijk in stand te houden.

Betaal dan lekker zelf maar voor de gevolgen

True Pricing is de oplossing, ofwel: de vervuiler betaalt. Als ik dat terugpak naar drankgebruik: drink wat je drinken wil, maar betaal zelf de gevolgen daarvan.

Die kosten, daar kunnen we het morgen wel eens over gaan hebben.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.