De unieke biobosed huurwoningen in de ecologische wijk Olstergaard zijn klaar voor de eerste bewoners

In Olst staat de ecologische wijk Olstergaard. Het is niet zomaar een wijk, het is een wijk voor de toekomst die met toekomstige bewoners en omwonenden is ontwikkeld. Een wijk, waar volop aandacht is voor het klimaat, de natuur, samen leven en de gezondheid van de nieuwe bewoners, kopers en huurders.

Interessant? Deel het artikel

sallandwonen 230831 woning olstergaard

Tala (uit Broekland) heeft voor SallandWonen 9 duurzame, biobased woningen gebouwd. Op woensdag  30 augustus kregen de laatste huurders de sleutel van hun bijzondere woning. Een moment om trots op te zijn!

Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen: “We zijn blij de woningen te bouwen met Tala uit Broekland. Zij bieden een volledig duurzame woning aan die grotendeels circulair gebouwd is en CO2 neutraal is. Tala past dus perfect bij dit project en het project past precies bij Tala. Hierdoor ontstaat een unieke kans om samen mooie en duurzame woningen te bouwen.”

Wat maakt de woningen zo bijzonder?

  • De woningen bestaan voor driekwart uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Doordat er met massief hout en andere natuurlijke materialen wordt gewerkt worden er langdurig grote hoeveelheden CO2
  • Er is veel aandacht voor het leefklimaat van insecten en vogels, ondersteund door meerdere lagen beplanting.
  • In de woningen worden verschillende hergebruikte materialen toegepast. Zo zijn de kozijnen van gerecyclede kunststof kozijnen gemaakt.
  • De woningen worden gebouwd volgens een droogbouwmethode wat betekent dat alle verbindingen in de woningen geschroefd of genageld zijn. Op die manier zijn de woningen in de toekomst makkelijk uit elkaar te halen en te hergebruiken.
  • De productielocatie van Tala ligt 9 km van Olstergaard. Daar worden de woningen in de fabriek gemaakt. Er is dus nauwelijks een bouwplaats nodig. Daarna worden de modules over zeer korte afstand naar Olstergaard getransporteerd. Dat scheelt ook tijdens de bouw veel CO2-uitstoot.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.