Bibliotheek Salland opent nieuwe vestiging in Wijhe

Met trots kondigt Bibliotheek Salland de opening aan van haar nieuwe vestiging in Wijhe. Vanaf nu is de bibliotheek te vinden op Langstraat 58-60-62, in het historische pand bekend als 'Het Hemeltjen'.

Interessant? Deel het artikel

bibliotheek wijhe
Ineke Medendorp, S&I medewerkster

Dit pand, dat een rijke geschiedenis kent met diverse bedrijvigheden zoals een brood- en koekenbakkerij, kruidenierswinkel, wagenmakerij, schoenmakerij, kleermakerij, ijzerwarenwinkel, wijnhandel en tandartsenpraktijk, biedt nu onderdak aan de bibliotheek.

De verhuizing van de oude locatie aan de Kerkstraat 1 naar het nieuwe adres markeert een nieuw hoofdstuk voor Bibliotheek Salland. Het interieur van de nieuwe bibliotheek is volledig vernieuwd en ontworpen om een uitnodigende en multifunctionele ruimte te bieden voor de inwoners van Wijhe en omgeving. Of je nu wilt ontmoeten, studeren of gewoon wilt ontspannen met een boek of krant, iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

(Lees verder onder afbeelding)

bibliotheek wijhe
medewerkster Martine Temmink bezig op de werkplek

Een van de nieuwe voorzieningen is het Doe & Leerplein. Deze plek is ontworpen voor diverse activiteiten en bijeenkomsten, zoals de Studiekring Wijhe, die tweewekelijks samenkomt om kennis te delen en actuele onderwerpen te bespreken. Dit plein is beschikbaar tijdens de openingstijden van de bibliotheek en iedereen met een initiatief is welkom om er gebruik van te maken.

Daarnaast biedt de bibliotheek een grote koffietafel waar bezoekers kunnen genieten van een kop koffie terwijl ze kranten lezen of andere bezoekers ontmoeten.

De ‘Intheek’ is een stille werkplek die ook kan worden gebruikt voor spreekuren door partners. Bovendien zijn er werkplekken met vaste computers beschikbaar voor gebruik.

Openingstijden

  • Zaterdag: 10.00 uur – 14.00 uur
  • Maandag, woensdag en vrijdag: 13.30 uur – 17.30 uur

Kom kijken!

Wij nodigen iedereen uit om de nieuwe bibliotheek te komen ontdekken en te profiteren van de vele faciliteiten en activiteiten die wij bieden. Kom langs, ontmoet nieuwe mensen, leer iets nieuws en geniet van een fijne plek in het hart van Wijhe.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.