Geweldige actie in Olst voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië

Hasan Kaddour is letterlijk zielsgelukkig met de acties die er in zijn dorp Olst gehouden worden om geld in te zamelen voor de aardbevingen in Syrië. In zijn boek 'Het verhaal van mijn twee dorpen' schrijft hij over de connectie tussen Olst en zijn geboortegrond in Syrië. De aardbeving maakt die connectie opnieuw.

Interessant? Deel het artikel

Eetkamer Hier is ut 230226 buitenaanzicht

Zaterdagavond 25 februari vond de tweede activiteit plaats van het initiatief gelanceerd door Olstenaren ten behoeve van de aardbevingsslachtoffers in Noord-Syrië. Deze campagne droeg  de naam Het verhaal van mijn twee dorpen, van Olst naar Saraqib (de titel van mijn boek dat ik vorig jaar publiceerde). Het doel van de actie is donaties in te zamelen voor het getroffen gebied in Noord-Syrië. Iedereen zegt dat de wereld hen in de steek heeft gelaten, en daar hebben ze gelijk in.De regio kreeg geen enkele steun, vooral niet in de eerste week, die van cruciaal belang was om levende redden de slachtoffers onder het puin vandaan te redden! Het totaal aantal slachtoffers bedraagt nu meer dan 50 duizend in zowel Turkije als Syrië!

Van Olst naar Saraqib

Dit kleine dorp Olst verrast me altijd, geeft me soms het gevoel dat het duizend harten heeft en tweeduizend armen om te knuffelen!

Voor mij is het een echte professionele uitdaging om over de campagne te schrijven. Je wordt immers geconfronteerd met een zee van emoties, gevoelens van pijn en verdriet jegens je geboorteland en de mensen van jouw land en jouw dorp daar, en gevoelens van liefde en dankbaarheid tegenover mijn mensen van mijn dorp hier, Olst!

Hoe ga je neutraal schrijven

En hoe ga ik de pen, woorden en letters gebruiken?

Het team van het Muziekcafé Hier is Ut, de initiatiefnemers van de campagne, Ingrid Bosch, Marijn Ooijman, Raimon Noslin,  samen met Marjolein, Melvin en Annet.

En Angelieke Huisman, wier aanwezigheid en aanraking een onmiskenbare elegantie hadden.

In de de Eetkamer van het Holstohuus stond een grote doos met campagneposter, uitnodigend tot een donatie voor de slachtoffers in Syrië. Het plaatsen van de doos was het startsein om de campagne te starten, die eigenlijk al op 24 februari begon.

Het was een bemoedigende en warme start van de avond met het heerlijke diner, bereid door de enthousiaste meesterkok Raimon en zijn team.

Daarna werd ik uitgenodigd om een ​​gedicht voor te dragen dat ging over wat er gaande is in mijn thuisland en daarna werd de avond afgesloten met de vertoning van een film van Elvis!

Goede start in aanwezigheid van bijzondere mensen

De tweede dag was iets totaal nieuws voor mij, die zaterdag 25 februari. Ik denk dat ik deze dag de rest van mijn leven nooit zal vergeten en dat de prachtige herinnering iets zeldzaam speciaals zal blijven, of het nu gaat over het soort muzikanten, het grote aantal aanwezigen, de verbazing die ik met me meedroeg en de gedistingeerde aanwezigheid van vele vrienden aan tafel!

Rock & Roll speelt in Olst voor Saraqib! Oh mijn God, het is een paradox. Misschien zijn er niet veel in de wereld. Ondanks alle concerten die werden gehouden om de slachtoffers van de aardbeving te steunen, verwacht ik dat het aantal concerten waarin we Rock & Roll hebben gehoord voor de slachtoffers er niet veel zullen zijn!

Je kunt begrijpen dat deze muziek een ritueel is voor de mensen hier, het is niet alleen muziek of dans maar het is in harmonie met elkaar zodat je kunt zeggen dat het een ritueel is zoals de rituelen van oude beschavingen!

Misschien is het de eerste keer in de zeven jaar dat ik in Olst woon dat ik het tweede gezicht van Olst zie, het nachtgezicht na zes uur, en ook het gezicht dat zegt dat we je steunen op alle mogelijke manieren, inclusief Rock .

Ik ben mensen en vrienden dankbaar voor hun aanwezigheid en ik ben blij dat mensen plezier hebben gehad

Volgende actiedag

In deze campagne kunnen we nu ook 10 maart aankondigen als een volgende speciale dag, maar dan met een sfeer die helemaal bij de mijne aansluit, mijn Syrische muzikale smaak tenminste. Deze keer met de Syrische zanger en muzikant Gharib Ali, die direct zijn solidariteit betuigde toen hij hoorde dat de opbrengst van het concert voor de slachtoffers van de aardbeving in Noord-Syrië is. Hij treedt dan belangeloos op en komt daarvoor uit Utrecht om deel te nemen aan deze avond.

Gharib Ali

Ook kunstenaar en illustratrice Joke Proper doet mee met haar schilderijen: naast het tekenen van een portret voor wie dat maar wil, ook een portret van uw huisdier. De opbrengst van deze schilderijen komt ook ten goede aan Syrië.

Joke Proper

Er zal ook weer een diner worden bereid door Raimon, en het uitdelen van snacks, die mijn vrouw zal bereiden als haar bijdrage!

 

Bedankt Olst, de mensen van Olst en de vrienden van overal die kwamen en hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen, en dank aan het Muziekcafé Hier is Ut team en Ut Huus!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant