Wie helpt mee het jarige Overijssels Kanaal digitaal te ontsluiten?

Het Overijssels Kanaal bestaat dit jaar 175 jaar. 25 Jaar geleden was dat reden voor een jaar lang feest dat begon op de eerste lentedag. Nu zijn er plannen het kanaal opnieuw in de spotlights te zetten. Heb je zin om mee te denken over de manier waarop?

Interessant? Deel het artikel

Foto: Annet van Raalten
Foto: Annet van Raalten

Toen het kanaal 150 bestond is dat vanaf de eerste lentedag herdacht met een jaar lang allerlei activiteiten. Dat begon eerste lentedag met het langste lentelicht waarbij er klokslag 20.00 uur langs het kanaal van Deventer tot Lemelerveld wensballonnen opgelaten werden: het langste lentelicht.

Later dat jaar kwam het magazine Sally uit, was er een maanden durende expo in een van de stallen van boerderij Groot Zwaaftink in Heeten, maakten Sallandse kunstenaars kunst langs het kanaal en werd er in Lemelerveld groot feest gevierd omdat dat dorp net zo oud is als het kanaal. Er werd in 1998 bij de aftrap van het feestjaar zelfs getoast met een glaasje kanaalwater!

Van al die activiteiten zijn veel video’s, foto’s en teksten gemaakt. Maar ook naar aanleiding van het feestjaar is veel geschiedenis opgehaald over ’t kanaal. HierInSalland heeft Blender Media gevraagd al dat materiaal digitaal te maken, zodat het ontsloten kan worden. Bedoeling is een groot dossier aan te leggen over het Overijssels Kanaal. Eventueel niet alleen met de informatie van het jubileumjaar van toen, ook gerust met nieuwe info.

Zin om mee te doen?

Wie lijkt het leuk mee te denken en te doen om het kanaal definitief digitaal te ontsluiten? Laat dan van je horen via onderstaande link! Dan gaan we een werkgroepje opzetten en dan komt het vast vanzelf wel voor elkaar.

Mail een reactie

Schilder: “De Knuit” (Gerardus Johannes Tuïnk)
Foto: Diny Heidenrijk

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

2 gedachten over “Wie helpt mee het jarige Overijssels Kanaal digitaal te ontsluiten?”

  1. Harrie Kiekebosch
    Harrie Kiekebosch

    Verrek, daar heb je helemaal gelijk in! 165 Jaar…
    Maar even goed de vraag: wie heeft er zin mee te doen in het ontsluiten van alle moois dat er in dat feestjaar is opgehaald?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *