Meer berichten

Bert Hinnen zoekt namen bij foto van een WO2 verzetsgroep uit Wijhe

Verzetsgroep Salland poseert na de oorlog voor de foto. De verzetsgroep is onderdeel van de IJsselcompagnie Salland van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. Deze in Wijhe gelegerde compagnie, bestaande uit 137 manschappen met als commandant J.W. de Bruyn, was verder belast met wegcontrole en bewaking van de IJssel in de gemeenten Wijhe en Olst. De Binnenlandse Strijdkrachten (BS) was een op 5 september 1944 officieel opgezette bundeling van de tot dan toe weinig samenwerkende eigenlijke verzetsgroepen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

Heemkundevereniging Omheining Heino presenteert nieuw boek

Met trots presenteert het bestuur van de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ in Heino het boek ‘Middenstand in Boerenland. 150 jaar ambacht en nijverheid in Heino.’

Lees verder »

Stadsgesprek verhalen over de centrale van Harculo

Drie professionele fotografen:Carla Kogelman, Harm van de Poel en Petra Mwaro-Jansen komen vertellen over hun foto-opdracht Verhalen van Harculo van De Stad Verbeeldt.

Lees verder »

De geseponeerde rode kaart en het vervolg…

35 jaar geleden kreeg Jos van vriend Gerard, die scheidsrechter was in de voetbalwedstrijd SDOL- Holten, twee keer geel. Bal opgehaald uit de mais, maar teruggeschopt toen bleek dat de tegenpartij de inworp had. Dus: rode kaart aan de broek! Dat feit werd door Jos nooit vergeten en elke verjaardag herinnerde hij Gerard weer fijntjes aan dit , in zijn ogen, grote onrecht. Maar dit werd recent wel heel duidelijk uit de wereld geholpen.

Lees verder »

De Bakenboom in Deventer kan ‘Nederlandse Boom van het Jaar’ worden

Begin van dit jaar heeft Petro Hetjes de Bakenboom aangemeld voor de verkiezing van De Boom van het Jaar 2022 en met succes: de Bakenboom (Populier) in het Worpplantsoen in Deventer is genomineerd namens de provincie Overijssel. In totaal zijn er 12 genomineerde bomen, uit elke provincie één. Het is nu de bedoeling om de Bakenboom te kiezen als De Boom van het Jaar 2022 door hierop te stemmen.

Lees verder »

NVBS: Lezing over Parkeisenbahnen uit de voormalige DDR

Op woensdag 12 oktober houdt de NVBS afdeling Zwolle een afdelingsbijeenkomst waar Peter Doove een presentatie verzorgt over het fenomeen Parkeisenbahn.

Lees verder »

Kim van de Worp in Cultureel Café Heino

Kim van de Worp vertelt over Heino: verleden, heden en toekomst van zijn en uw eigen dorp. Start van het seizoen van Cultureel Café Heino.

Lees verder »

Trekkertoertocht  museum De Laarman Luttenberg uitgesteld tot 22 oktober

De geplande trekkertoertocht van 1 oktober 2022 kan vanwege de verwachte weersomstandigheden niet doorgaan. In de hoop op betere weersomstandigheden wordt de tocht verzet naar zaterdag 22 oktober 2022.

Lees verder »

De Bollebak, de watergeest van de Barlosche Kolk Den Nul

Columnist Ingrid Bosch brengt een aantal Sallandse sagen opnieuw onder onze aandacht.

Lees verder »

Open Monumentendag 2022 Olst-Wijhe

Op zaterdag 10 september en zondag 11 september a.s. zijn weer de Open Monumentendagen. Comité Olst Wijhe is op 10 september actief.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.