Laatste berichten Historie

Beeldende kunst | Historie | Meedoen

Op reis met Vincent van Gogh in Drenthe

Redactie | 4 oktober 2023
Advies | Beeldende kunst | Historie | kunst | Politiek

Harry Vossen: Kunstveevoederfabriek

Festival | Historie | Mobiliteit

Oldtimer trekkertoertocht vanaf Landbouwmuseum De Laarman Luttenberg

Column | Genieten | Historie | Meedoen | Toerisme

Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Berichten | Historie

27 oktober 2023 ” De dag van de meteoriet” in Diepenveen

Meer berichten

Op reis met Vincent van Gogh in Drenthe

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen over de Drentse periode van Vincent van Gogh.

Lees verder »

Harry Vossen: Kunstveevoederfabriek

Vóór de gemeenteraadsverkiezingen van begin vorig jaar werd een brief aan de campagnevoerders op de Grote markt in Raalte uitgedeeld. Enthousiaste reacties alom. Oh, wat leuk dat u met ons meedenkt… enz. Goed zo dacht ik , dankuwel, dat moet gaan werken!

Lees verder »

Oldtimer trekkertoertocht vanaf Landbouwmuseum De Laarman Luttenberg

Op zaterdag 7 oktober organiseert Museum De Laarman in Luttenberg weer de jaarlijkse trekkertoertocht onder het motto: ‘Wie mut zorgen det wie ut oale spul gangs holt’. Een dag toeren met de trekker en oldtimerliefhebbers door het Sallandse land.

Lees verder »

Joke Proper: 100 glimmende oudjes langs de IJssel

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper neemt met Mr.M. voor het eerst deel aan een oldtimer toertocht met hun klassieke witte MG roadster.

Lees verder »

27 oktober 2023 ” De dag van de meteoriet” in Diepenveen

Op 27 oktober 1873 valt in de directe omgeving van het dorpje Diepenveen een meteoriet.Ooggetuigen vinden de steen en brengen hem naar de onderwijzer in het dorp.

Lees verder »

Moet de Zwitserse koe haar bel omhouden?

De Nederlandse Nancy Holten woont in Zwitserland en is daar een actie begonnen om de koeien van hun bel te ontdoen. Dat zal ze weten!

Lees verder »

Diss’n van Roerink: Bouwvakvakantie, dus een ander onderwerp dan gebruikelijk

Columnist Diss’n van Roerink geniet van de bouwvakvakantie en wil het daarom deze keer niet over troffels, specie of kuipen hebben, maar over drank.

Lees verder »

Trekkers, oldtimers en brommers kiek’n bij De Laarman Luttenberg

Landbouwmuseum De Laarman organiseert jaarlijks heel wat activiteiten en eentje daarvan is het Historisch Festival. Op het terrein bij de manege worden tenten en tentjes opgezet, een arena ingericht, een markt voor standhouders en nog veel meer. Allemaal door vrijwilligers, natuurlijk. Waarvan de meerderheid de 70 al is gepasseerd. Veel historie dus, op deze zondag. Een verslag met prachtige foto’s van Jenneke van Doesburg en Jan de Mink.

Lees verder »

Foto-expositie Raalte na 900 jaar

In het kader van 900 jaar Raalte gaat fotoclub Salland ‘groot’ exposeren in de tuin van WZC Swaenewoerd Raalte.

Lees verder »

Kees Huls: Breed opgeleid na negen scholen is best handig

Kees Huls had een nogal heftige schoolperiode van negen scholen, waarvan hij van vier werd buitengeschopt. Een echte nagel aan de doodskisten van zijn ouders, die echter toch 87 en 92 jaar oud geworden zijn. Maar als hij braver geweest was, zouden ze nu vast nog hebben geleefd…. De oorzaak was dat docenten een eigen mening gemakkelijker accepteren van een leerling van 20 dan een van 6 jaar oud. En heel misschien een beetje moeite met autoriteit…

Lees verder »

Nieuwsbrief Stichting Hoopheggen

Stichting Hoopheggen houdt zich actief bezig met het terugbrengen in oorspronkelijke staat van ons prachtige Sallandse platteland. In deze nieuwsbrief lees je hier alles over.

Lees verder »

Oranjewimpel voor jubilerend Verenigd Comité Wijhe

Op donderdag 15 juni heeft burgemeester Yvonne van Mastrigt de Oranjewimpel uitgereikt aan de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe, Bernardien Marskamp-van Aperlo. Zij overhandigde de wimpel na afloop van de première van de documentairefilm “Olst-Wijhe viert de Vrijheid” in De Logtenberg op de Boerhaar.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.