Meer berichten

Boerderij Strunk

Gemeente Raalte biedt boerderij Strunk te koop aan

Boerderij Strunk in Raalte wordt binnenkort te koop aangeboden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In april 2022 sprak de ruime meerderheid van de fracties uit de gemeenteraad haar voorkeur al uit voor verkoop van de boerderij.

Lees verder »

Wie helpt mee het jarige Overijssels Kanaal digitaal te ontsluiten?

Het Overijssels Kanaal bestaat dit jaar 175 jaar. 25 Jaar geleden was dat reden voor een jaar lang feest dat begon op de eerste lentedag. Nu zijn er plannen het kanaal opnieuw in de spotlights te zetten. Heb je zin om mee te denken over de manier waarop?

Lees verder »

Internationale Vrouwendag

Ook vrouwen hebben hun stempel op de maatschappij gedrukt en doen dat nog steeds. Twee van hen zijn de zusjes Sarah en Angelina Grimké, die zich aan het begin van de negentiende eeuw inzetten voor afschaffing van de slavernij en opkwamen voor de rechten van vrouwen.

Lees verder »

Raalte bestaat 900 jaar maar er is nog weinig over terug te vinden

De Gemeente Raalte heeft niet de beste reputatie over het omgaan met monumentale zaken. Deze discussie laait weer op nu het college van B&W een nieuwbouwplan aan de raad heeft voorgelegd voor het terrein van Douma Deuren. De daar aanwezige fabrieksschoorsteen (door zijn vierkante onderbouw uniek) zal afgebroken moeten worden, ondanks bezwaren van deskundigen en inwoners. Hopelijk zal de raad nog wel even achter de oren krabben alvorens dit plan goed te keuren. En de mening van de burgers meegenomen worden bij beslissingen met onomkeerbare gevolgen.

Lees verder »

Wat doen we met de vrijkomende kerken in Salland

Vele kerken in Salland staan op de nominatie om hun functie kwijt te raken. Wat moet er dan met deze meestal monumentale en beeldbepalende gebouwen gebeuren?

Lees verder »

Bert Hinnen zoekt namen bij foto van een WO2 verzetsgroep uit Wijhe

Verzetsgroep Salland poseert na de oorlog voor de foto. De verzetsgroep is onderdeel van de IJsselcompagnie Salland van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten. Deze in Wijhe gelegerde compagnie, bestaande uit 137 manschappen met als commandant J.W. de Bruyn, was verder belast met wegcontrole en bewaking van de IJssel in de gemeenten Wijhe en Olst. De Binnenlandse Strijdkrachten (BS) was een op 5 september 1944 officieel opgezette bundeling van de tot dan toe weinig samenwerkende eigenlijke verzetsgroepen.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

Heemkundevereniging Omheining Heino presenteert nieuw boek

Met trots presenteert het bestuur van de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ in Heino het boek ‘Middenstand in Boerenland. 150 jaar ambacht en nijverheid in Heino.’

Lees verder »

Stadsgesprek verhalen over de centrale van Harculo

Drie professionele fotografen:Carla Kogelman, Harm van de Poel en Petra Mwaro-Jansen komen vertellen over hun foto-opdracht Verhalen van Harculo van De Stad Verbeeldt.

Lees verder »

De geseponeerde rode kaart en het vervolg…

35 jaar geleden kreeg Jos van vriend Gerard, die scheidsrechter was in de voetbalwedstrijd SDOL- Holten, twee keer geel. Bal opgehaald uit de mais, maar teruggeschopt toen bleek dat de tegenpartij de inworp had. Dus: rode kaart aan de broek! Dat feit werd door Jos nooit vergeten en elke verjaardag herinnerde hij Gerard weer fijntjes aan dit , in zijn ogen, grote onrecht. Maar dit werd recent wel heel duidelijk uit de wereld geholpen.

Lees verder »

De Bakenboom in Deventer kan ‘Nederlandse Boom van het Jaar’ worden

Begin van dit jaar heeft Petro Hetjes de Bakenboom aangemeld voor de verkiezing van De Boom van het Jaar 2022 en met succes: de Bakenboom (Populier) in het Worpplantsoen in Deventer is genomineerd namens de provincie Overijssel. In totaal zijn er 12 genomineerde bomen, uit elke provincie één. Het is nu de bedoeling om de Bakenboom te kiezen als De Boom van het Jaar 2022 door hierop te stemmen.

Lees verder »

NVBS: Lezing over Parkeisenbahnen uit de voormalige DDR

Op woensdag 12 oktober houdt de NVBS afdeling Zwolle een afdelingsbijeenkomst waar Peter Doove een presentatie verzorgt over het fenomeen Parkeisenbahn.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.