Laatste berichten Historie

Meer berichten

Landschap Overijssel historische kaart

Het ontstaan van Salland en Twente

Gepensioneerd geoloog Huibert van den Brink deed veel onderzoek naar Salland en Twente in de verre oudheid. Zie hier zijn ontzettend interessante presentatie.

Lees verder »

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord te Heeten

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter voorbereiding op de realisatie van nieuwbouwwijk Veldegge-Noord. Alle vondsten zijn op beeld vastgelegd en worden verder onderzocht. Het heeft geen gevolgen voor de nieuwbouw.

Lees verder »

Earth & Fire Henk Laing

Plaatnportret: “Maybe Tomorrow, Maybe Tonight” van Earth & Fire

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week “Maybe Tomorrow, Maybe Tonight” van Earth & Fire.

Lees verder »

Leo van K slaven kogel

Plaatnportret: ‘House of the Rising Sun’ van The Animals

Muziekkenner Leo van Krukkert brengt met zijn Plaatnportret telkens weer iconen uit de muziekhistorie voor het voetlicht. Deze week ‘House of the Rising Sun’ van The Animals. Met video clip met Sallandse ondertiteling.

Lees verder »

Laarman oldtimer auto en stel

Historisch Festival museum De Laarman Luttenberg op 14 juli

Museum De Laarman organiseert op zondag 14 juli a.s. van 10.00-17.00 uur voor de 26e keer het Historisch Festival met zo’n 250 oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtauto’s, brommers en specials op het terrein aan de Looweg in Luttenberg.

Lees verder »

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Dinsdag 25 juni om 14.00 uur zal er weer een rondleiding plaatsvinden vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten.

Lees verder »

markt lettele

Verbindend kunstproject met lokale wol in Lettele

De school in Lettele met een ‘schapen’ verleden wordt vervangen door nieuwbouw. Om dit niet te vergeten organiseert José Praat een artistiek viltproject voor iedereen.

Lees verder »

fleetwood mac stevie nicks pixabay

Plaatnportret: ‘Dreams’ van Fleetwood Mac

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week ‘Dreams’ van Fleetwood Mac met videoclip.

Lees verder »

Nolenbeek taxaties bibliotheek antieke boeken

Taxatiemiddag in Hotel de Zon in Ommen

Op donderdag 20 juni vindt er een taxatiemiddag plaats Hotel De Zon in Ommen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

Lees verder »

slede tocht PP pxhere

Plaatnportret: ‘Nantucket Sleighride’ van Mountain

Weer een Plaatnportret van Henk Laing uit Haarle. Henk was jarenlang DJ in de in de wijde omtrek bekende Cultura aldaar. Deze week ‘Nantucket Sleighride’ van Mountain met videoclip en tekst in het Engelsen Nederlands.

Lees verder »

kasteel verwolde nut ow

Rondleiding kasteel Verwolde Laren (Gld.)

NUT Olst- Wijhe nodigt je uit voor een rondleiding bij dit imposante kasteel.

Lees verder »

infocentrum ijssel

Veelzijdig programma bij Infocentrum IJssel Den Nul

Lees hier alles over activiteiten bij Infocentum IJssel Den Nul (gemeente Olst- Wijhe).

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.