Laatste berichten Historie

Meer berichten

vrouw jas marius pxhere

Dagklad: Jassistent

Dagklad columnist Marius Jaspers ontdekt dat hij misschien wellevendheid wat verwaarloosd heeft, maar legt zich daar maar bij neer.

Lees verder »

Vandaag Open Dag Infocentrum IJssel Den Nul (Olst- Wijhe)

De partners van het Infocentrum IJssel den Nul: JP van den Bent stichting, Staatsbosbeheer, historische vereniging ’t Olster Erfgoed en Brasserie Op Duur nodigen u van harte uit voor de Open Dag op zaterdag 13 april. Kom genieten van een gezellige dag in Schotse sferen!

Lees verder »

markering oost

Historische Centrumroute Raalte officieel geopend: Verken het verleden van Raalte

Op donderdag 28 maart werd de Historische Centrumroute door het hart van Raalte feestelijk geopend. Deze unieke wandelroute, geïnitieerd door de Historische Vereniging Raalte en omstreken ter ere van het 900-jarig bestaan van Raalte, is een samenwerking tussen de historische vereniging, gemeente Raalte en Salland Marketing. Het resultaat is een boeiende route langs 32 historische locaties, voorzien van bewegwijzering in het dorp, een online route, anekdotes en prachtige luisterverhalen. De route is tevens beschikbaar op de app Routemaker.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De media, vluchtelingen en de lamme man

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour heeft een interessante mening over het vluchtelingenprobleem, deels gestoeld op eigen ervaringen.

Lees verder »

Rondleidingen Canadese begraafplaats Holten

Op dinsdag 26 maart om 14.00 uur zal er weer een rondleiding plaatsvinden op de Canadese erebegraafplaats in Holten.

Lees verder »

Joke Proper: Het servies en de vaas

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper legt haarfijn uit wat ‘nostalgisch terugdromen’ is.

Lees verder »

Fordson trekker pxhere

Landbouwwerktuigenvereniging Nooit Gedacht in Luttenberg

Weer een mooie bijdrage over de historie van Luttenberg door Hennie Vrielink.

Lees verder »

Project ‘Ridders van Ramelo’ in Raalte voorlopig van de baan

Wat enkele jaren geleden begon als een mooi plan vol ambitie lijkt vooralsnog geen doorgang te vinden. Een werkgroep bestaande uit lokale (amateur-) historici, archeologen en enthousiastelingen wilden in het jubileumjaar 2023, het jaar dat Raalte 900 jaar bestond, de ‘Burcht van de Ridders van Ramelo’ zichtbaar maken voor het grote publiek.

Lees verder »

Landbouwmuseum De Laarman ontvangt donaties van Rabobank en ANWB Fonds

Woensdag 31 januari om 10.00 uur komt Niek Velderman van Rabobank Salland naar De Laarman in Lutteberg voor het uitreiken van een cheque ter waarde van € 10.000,- voor de aanschaf en installatie van een nieuwe en grotere lift. Ook het ANWB Fonds heeft een donatie van € 2.500,– voor de lift toegezegd.

Lees verder »

Plaatnportret: Dire Straits – Tunnel Of Love

Als jongen van 18 jaar kocht Henk Laing uit Haarle in het najaar van 1980 het album “Making Movies” van de Dire Straits. Aanleiding was de geweldige “7”single die daar als eerste van af werd gehaald met op de A-kant Part 1 en op de B-kant stond Part 2. Deze heb ik helemaal grijs gedraaid op mijn Dual 1216 pick-up. Met video.

Lees verder »

Raalte verlengt subsidieregeling om kerkgebouwen te behouden

De gemeente Raalte verlengt de subsidieregeling voor haalbaarheidsonderzoeken naar mogelijke nieuwe invullingen van kerkgebouwen. Ook kan met de subsidie de bouwtechnische staat van een kerkgebouw onderzocht worden.

Lees verder »

Herinrichting Kerkplein Olst brengt bijzondere archeologische vondsten aan het licht 

Om wateroverlast in de toekomst op het Kerkplein in Olst te voorkomen is deze week een groot infiltratiesysteem aangebracht onder het plein, uitgevoerd door Trewatin. Door weer en wind hebben de mannen hard doorgewerkt. Voordat het systeem aangebracht kon worden stuitte aannemer Van Lenthe bij de graafwerkzaamheden op enkele archeologische sporen. 

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.