Wandelen met Ida: Hoe mooi is Salland?!

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Deze keer een wandeling door de prachtige herfstbossen rondom Vilsteren.

Interessant? Deel het artikel

collage Vilsteren

De route

Het hele dorp Vilsteren ligt op grondgebied van Landgoed Vilsteren. Deze verborgen parel tussen Dalfsen en Ommen heeft een aantal bijzondere gebouwen:  de Vilsterse Molen, Herberg de Klomp (tegenwoordig ‘charme-hotel’ De Klomp geheten), de St. Willibrorduskerk en het Huis Vilsteren.

Ikzelf ken Vilsteren voornamelijk uit mijn scoutingjaren; als Akela van één van de welpengroepen van Scouting Raalte. Regelmatig gingen wij op kamp naar boerderijen en schuren in en rondom Vilsteren.
Mooie herinneringen aan die kampen en de bossen waar wij heel wat speurtochten, nachtspelen, ‘ontvoeringen’ en kampvuren hebben gehouden en heerlijk hebben gezwommen in de meertjes die Vilsteren rijk is.

Zus Yvonne heeft deze mooie wandeling van 7 km. uitgezet.
Let onderweg eens op de bijzondere en oude bomen die er zo links en rechts staan. Zoals deze waarin wij toch echt duidelijk een olifantenkop herkenden.

We sloten de wandeling af met een heerlijke lunch bij De Klomp: daar is het goed toeven.
De foto’s heb ik dit keer gemaakt met mijn mobiel.


Rondom Vilsteren zijn nog veel meer mooie wandelingen te maken. Kijk hiervoor o.a. op https://dwarsdoorsalland.nl/wandelingen/

Klik hier voor de GPX van de route
Hieronder een fotoimpressie van de wandeling.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Wandelen met Ida: Hoe mooi is Salland?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *