Laatste berichten Natuur

Meer berichten

agnes wilde bloemen

’t Natuurlijk Huus: Oorspronkelijke natuur, onkruid en wilde bloemen

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zogenaamde wilde natuur.

Lees verder »

Dagklad: Sociaal contract

Dagklad columnist Marius Jaspers was getuige van een akelige vogelwereld in zijn tuin.

Lees verder »

Doe mee aan het ultieme mountainbike-marathonavontuur in Lemelerveld

Op 25 februari a.s. organiseert fietsvereniging Cycling Lemelerveld alweer voor de 17e keer “De Boombouw – Wintermarathon”. Deze marathon is niet alleen geschikt voor de doorgewinterde MTB-er, maar staat open voor alle ervaringsniveaus.

Lees verder »

Haal een frisse neus tijdens de voorjaarsvakantie op Landgoed de Sprengenberg bij Haarle.

In de voorjaarsvakantie even lekker naar buiten?  Ga dan mee met de boswachters van Natuurmonumenten in Haarle voor een mooie winterwandeling.  Ontdek meer over de geschiedenis van dit historische landgoed. Wist u dat er ooit een vliegtuig is geland op de heide? En dat de Palthetoren  het decor is geweest voor een beroemde film?

Lees verder »

Boswachter Ine: Muis Lodewijk

Ine Nijkamp is Staatsbosbeheer boswachter op de Sallandse Heuvelrug en schrijft regelmatig columns over haar werk. Vandaag over huisvriend Lodewijk.

Lees verder »

Geen school, geen klaslokaal, geen leerkracht. Bij ‘natuurlijk leren’ is het leven zelf de leerschool

De kinderen van Petra Smolders en Robbert Vesseur gaan niet naar school. Niet alleen vanwege het nomadische bestaan dat het gezin sinds 2013 leidt, maar vooral vanuit de overtuiging dat het leven zelf genoeg biedt om van te leren. En dat daar geen school, geen klaslokaal, geen methodes en geen leerkrachten voor nodig zijn. In dit gastblog vertelt Petra over hun visie op Natuurlijk Leren en hoe dat in de praktijk gaat voor dochter Doris en zoon Iza.

Lees verder »

Omgekeerd smeltwater

Door de hoge waterstand van de IJssel en de vorst van de afgelopen periode, veranderde de parallelweg op sommige plaatsen in een schaatsbaan.

Lees verder »

Zeg Nee tegen Summercamp Twee in Heino en teken de petitie

Een prachtig deel van Heino dreigt te verdwijnen! De eigenaar van het Summercamp wil aan de Rozendaelseweg 30 uitbreiden ten koste van het mooie landschap en de rust van omwonenden. Een camping en een ‘hotelletje’ met de intentie om in de toekomst verder door te groeien. Wij maken ons grote zorgen! Teken de petitie!

Lees verder »

Een wandeling in Varsen

Boswachter Arend Spijker beschrijft een prachtige wandeling in de omgeving van Varsen bij Ommen.

Lees verder »

‘Jouw Boom’, de nieuwe publiekscampagne van Natuur en Milieu Overijssel is gestart

Vanuit Plan Boom heeft Natuur en Milieu een nieuwe campagne opgezet. Met de campagne ‘Jouw Boom’ willen ze stimuleren dat iedereen minstens één keer in het leven een eigen boom plant. Dat is, naast alle voordelen die het voor klimaat en natuur heeft, heel simpel en ook gewoon heel leuk.

Lees verder »

Laatste kans op gratis boompjes in Deventer op 16 december

Op zaterdag 16 december 2023 organiseert de Ulebelt de laatste ‘Babybomen Uitdeeldag’ van dit jaar in Deventer. Wie een of meer boompjes wil halen, kan zich aanmelden voor een tijdslot. Er kunnen geen garanties geboden worden want op is op. Dit moet leiden tot 10.000 boompjes erbij voor deze Grote Vergroeningsactie.

Lees verder »

Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst door tegelwippen

Voor het Nederlands kampioenschap tegelwippen werden er in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.