Laatste berichten Natuur

Column | Meedoen | Natuur | Verduurzaming | Zingeving

’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Agnes Heethaar | 6 juli 2024
Gezond bewegen en eten | Meedoen | Natuur | Wandelen

Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers regio Deventer

Biodiversiteit | Meedoen | Natuur

Plantactie Deventer en omgeving: Bio-bloembollen met fikse korting

Column | Natuur | Politiek

Salland in beeld voor wapen- en munitieopslag

Bijeenkomst | Biodiversiteit | Meedoen | Natuur | Wandelen

Rondleidingen Heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” in Wijhe

Meer berichten

’t Natuurlijk Huus: Over nu gewoon gaan doen

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over “gaan doen”.

Lees verder »

salland marketing presentatie kaart

Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers regio Deventer

Nieuw voor bewoners en bezoekers: de Beweeg- en Beleefkaart voor de stad en het buitengebied van Deventer. Een ideale gids voor verkenningstochten door de eigen achtertuin. “Deze kaart inspireert tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Toeristen zien hoe mooi onze regio is. Maar ook als je hier geboren en getogen bent, ontdek je veel verrassende plekjes”, zegt wethouder Jaimi van Essen.

Lees verder »

krokus de ulebelt

Plantactie Deventer en omgeving: Bio-bloembollen met fikse korting

Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en omgeving die hun buurt op willen fleuren en bijen en vlinders willen helpen, kunnen biologische bloembollen bestellen met 45 procent korting. De Plantactie wordt georganiseerd door de Groene Loper Deventer en omstreken, een netwerk van stichting de Ulebelt.

Lees verder »

Leo Kemper cartoon

Salland in beeld voor wapen- en munitieopslag

Natura 2000 gebied wordt Bommen2030 gebied?

Lees verder »

Rondleidingen Heemtuin “Veermans Hof IJsselflora” in Wijhe

Heeft u de zeer zeldzame planten zoals het Rapunzelklokje, Ruige anjer, Echt bitterkruid, Akkerleeuwenbek en Besanjelier al eens van dichtbij gezien? Er staan nog veel meer van dit soort zeldzame (rode lijst) planten in Heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Midzomer

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?  
Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zomer.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Leren van de natuur

Met een natuurlijke manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over leren van de natuur.

Lees verder »

Landschap Ov vegetatie Lemelerberg

Vegetatie Lemelerberg onderzocht

Op de Lemelerberg zijn sinds 1965 veel kritische plantensoorten verdwenen en is de vegetatie in soortenrijkdom achteruitgegaan. De herstelmaatregelen van de afgelopen jaren tonen aan dat er ook kansen zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat Han Brendeke van EcoGroen in 2023 voor Landschap Overijssel heeft uitgevoerd.

Lees verder »

Groen Lintje uitgereikt voor initiatieven in Zandweerd Deventer

Op woensdagavond 5 juni is op het binnenplein van het gemeentehuis een Groen Lintje uitgereikt voor de burgerinitiatieven Duurzaamheidsteam en Klussendienst van ‘Buurtbedrijf’ Zandweerd. De genomineerde burgerinitiatieven hebben op saamhorige wijze effectief bijgedragen aan verduurzaming in de wijk. Het lintje is uitgereikt door klimaatburgermeester Janneke Joly met twee kinderklimaatburgemeesters, Ruud Wijlhuizen heeft hem namens de initiatieven in ontvangst mogen nemen.

Lees verder »

Uitstapjes in de natuur: bezienswaardigheden in de natuur voor de hele familie

Ontelbare tips voor uitstapjes in de natuur met je kinderen. Gesponsord door C&A.

Lees verder »

BS Oostenwind Raalte in de ban van insecten

De afgelopen twee weken stonden onze verkenningsweken centraal. De kinderen gaan veel naar buiten en daar komen we verschillende insecten tegen. We zijn er in unit 3 en 4 achter gekomen dat deze insecten horen bij de ongewervelde dieren.

Lees verder »

nieuw sion markt

Zomerse Kloostermarkt bij Nieuw Sion Diepenveen

Op zaterdag 15 juni kun je op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen genieten van alles wat er op het eigen erf van het klooster wordt geproduceerd. Jong en oud zijn die dag tussen 11.00 en 16.00 uur welkom op het klooster.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.