Taalpunt Raalte nu ook op dinsdag

Vanaf dinsdag is het Taalpunt in de bibliotheek in Raalte ook op dinsdag geopend.

Interessant? Deel het artikel

bibliotheek salland

Met ingang van deze week is het Taalpunt in de bibliotheek in Raalte ook op dinsdag geopend. Van 12.30 tot 14.30 uur kan iedereen er terecht voor ondersteuning bij het gebruik van de Nederlandse taal. Naast de dinsdag blijft het Taalpunt Raalte ook open op de woensdag, van 15.00 tot 17.00 uur.

Manon Habers is de nieuwe coördinator van het Taalpunt in Raalte. ‘Ik ben er altijd als het spreekuur is. Bij ons kunnen ‘taalvragers’ terecht met al hun vragen en problemen bij het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

Daarbij denk je misschien in eerste instantie aan mensen die nog niet lang in Nederland zijn.  Het Taalpunt is er daarnaast zeker ook voor Nederlanders die taalvragen hebben en daar in hun dagelijks leven tegenaan lopen. Bijvoorbeeld met het schrijven van sollicitatiebrieven of het lezen van brieven van de overheid. Er zijn zoveel mensen die in Nederland zijn opgegroeid maar bijvoorbeeld hun hele leven moeite hebben met lezen en schrijven. Het is een groep die in het dagelijks leven veelal lijdt onder laaggeletterdheid en vaak aanmoediging nodig heeft om hulp te vragen.’

Ook mensen met een buitenlandse achtergrond die al lang hier zijn maar in hun leven nooit de kans hebben gekregen om beter Nederlands te leren, kunnen naar het Taalpunt komen.

Bij het Taalpunt wordt elke ‘taalvrager’ na een kennismakingsgesprek in contact gebracht met een van onze tientallen vrijwilligers. Die staan klaar om taalcoach te worden, iemands persoonlijke taalmaatje. Zij gaan deelnemers te ondersteunen bij het beter lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

 

Klik hier voor meer info

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *