’t Natuurlijk Huus: Zomervakantie

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan?   Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over de zomervakantie.

Interessant? Deel het artikel

Kees 230621 fietsen rijn

Nog even volhouden en dan mag je weer even alles loslaten. Zo hebben wij dat georganiseerd. Maar het past ook bij het natuurlijke seizoen. De natuur is op haar hoogtepunt van groei en gaat nu verder rijpen. Het grote werk is gedaan, we kunnen het even rustig aan doen en genieten van de zomer.

Dat betekent voor heel veel mensen dat ze op vakantie gaan. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt het ook heerlijk rustig aan doen op je eigen woonplek, genieten van veel vrije tijd, een zwemplas in de buurt, een mooie fietstocht, lekker zomers fruit en groenten en misschien een mooie dagtocht. Voor de natuur scheelt dit heel wat auto- of vliegkilometers en voor jezelf waarschijnlijk heel veel gedoe.

Coronatijd

In Coronatijd kwamen we er door alle beperkingen achter, dat er nog wel veel meer te beleven was. Het bracht ons op een zoektocht dicht bij huis.

Zo gingen wij zelf een dagje naar Urk. Daar waren we nog nooit geweest. Wilden daar altijd nog wel eens een keertje naar toe maar het kwam er nooit van. Het voelde als vakantie in de eigen streek. En het belangrijkste was dat we er enorm van genoten. En dat merken we ook op onze wandeltochten. Het geeft zo vaak een mooie beleving alsof we op vakantie in het buitenland zijn.

Veranderd

Voor ons is het op vakantie gaan wel veranderd. Nu gingen we al niet op vakantie om uit te rusten. Dat deden we wel in het weekend en ’s avonds. Maar we gingen wel op vakantie om iets nieuws te beleven en te zien. Andere landen en culturen vonden we erg interessant. En dat vinden we nog steeds wel. Maar toch kijken en beslissen we nu anders.

Alternatieven

Want kunnen we misschien ook met de trein? En is een fiets- of wandelvakantie in een mooie streek niet te ver uit de buurt ook interessant? En willen we wel drie weken op vakantie of vinden we één of twee weken ook prima en houden we op die manier nog lekker wat vrije dagen over.

Het bracht ons dit jaar op het idee van een fietstocht langs de Rijn in Duitsland. Alleen al de overnachtingen via Vrienden op de Fiets of via een B&B doet ons vooraf al genieten. Dan moet de fietstocht nog beginnen. Een vriendin tipte nog over een extra zadelhoes om zadelpijn te voorkomen. Dat moet dan helemaal goed komen.

Op naar de Rijn!!

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sjaak Bruggeman: Heen en weer terug

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *