“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Hoe zou de wereld er in de toekomst uitzien?

Het project “Samen schrijven” wordt georganiseerd door mediaplatform DamastInSalland en VSO de Linde te Deventer, Het team van VSO De Linde en de leerlingen gingen enthousiast aan de slag met het project,

Interessant? Deel het artikel

De Linde 240321 leerlingen

De leerlingen schrijven hun verhalen, gedichten en maken zelfs tekeningen en hieruit worden elke drie weken één verhaal gekozen en gepubliceerd in Damast In Salland, met vermelding van de naam van de leerling. Aan het einde van het jaar drukt de school een boek met alle bijdragen.

VSO de Linde Deventer lanceerde onlangs een onderwerp over de toekomst en hoe studenten zich die voorstellen. Wat zullen de veranderingen zijn in het leven, kleding, transport, voedsel, enz.? We kozen het als onderwerp voor deze maand in het project ” Samen Schrijven”? De directeur van de school, de heer Jan Vernooij, deelde dankbaar een mooi verhaal met ons, waarin enkele vragen werden gesteld, die de leerlingen beantwoordden via hun verhalen.

We hebben de bijzondere verhalen geselecteerd van drie leerlingen om deze in DamastInsalland te publiceren.

 

Op weg naar de toekomst

Jan Vernooij
Jan Vernooij

Bijna 40 jaar geleden kreeg ik van mijn vader een boek.
“De winter over 40 jaar”, heet het.
Daarin staan allerlei verhalen en tekeningen over hoe de wereld er in de toekomst uit zou zien.
Zo is de stoep een loopband, spelen we op kunstgras, hoef je als ontbijt alleen maar een pilletje te nemen, wordt ons avondeten warm bij de voordeur afgeleverd, eten we chips van sprinkhanen, doet het als je valt geen zeer, drinken we bonensap in plaats van melk, zijn jassen en handschoenen verwarmd, gaan we twee dagen van de week met een vliegtuig naar school of naar ons werk. De andere drie dagen werken we vanuit huis en kan je vanaf je beeldscherm precies zien wat er die dag van je verwacht wordt.
Weet je wat ik zo bijzonder vind? Veel van deze voorspellingen kloppen gewoon.
Hoe zou de wereld er in de toekomst uitzien? En hoe ziet jullie leven er dan uit? Waar woon je? Wat voor werk doe je? Wat kan je nog steeds zo goed?
Soms moet je de toekomst gewoon op je af laten komen.

                   Jan Vernooij

 

Het eerste verhaal, “Spider-Man” van de student Moustafa

 

De toekomst, ik hoop op veel dingen in de toekomst,ik wil in een kasteel wonen in Türkiye, ik ga niet werken ik ben de koning, imand gaat voor mijn werken, en ik wil dat mijn straat cool is, met vliegende auto, en ik wil dat er 100,000,00 euros er zijn, en ik wil en PS100,
Ik hoop dat kinderen in de toekomst met plezier naar school gaan in vliegtuigen of speedboten.
Het zal een prachtig gezicht zijn, het zou in de toekomst ook zo kunnen zijn, iedereen mag zijn kleding aan doen en ik wil Spider man kleding.

De toekomst na 30 jaar van leerling Diego

Hoe gaan de leerlingen over 30 jaar naar school?

Ze gaan met een vliegende bus – als ze maar goed uit kijken. Die bus kan heel snel. Je bent binnen twee minuten op school. De bus landt dan in op de parkeerplaats.

Wat voor huizen zijn er 30 jaar?
Er zijn dan dure flitsende huizen. Je moet dan een pas gebruiken om je binnen te komen. Je hebt dan veel meer televisies in huis ook op de wc. Er staat ook een play-station in iedere wc.

Wat eten we over 30 jaar?
Ik denk dat er niet veel veranderd. Het bestek is wel veranderd. Er is dan een robot die het eten in mijn mond stopt dan kan ik zelf gaan gamen terwijl ik eet.

Wat voor werk doe je over 30 jaar?
Ik werk dan op een heftruck bij een magazijn waar vrachtwagens komen. Ik help dan met inladen. Het kan van alles zijn zoals kratten cola of koelkasten. Ik wil later zelf ook een heftruck bij mijn eigen huis. Ik gan dan ook met mijn heftruck naar het werk.

Ga door de portalen van Eleonora De Bruine

In de toekomst denk ik dat er portalen zijn. Met deze portalen kan je teleportere naar alle plekken op de wereld. Als je naar Rome wilt stap je gewoon het portaal en kom je er. VR brillen worden onze nieuwe telefoons. Dus telefoons bestaan niet meer hoe we ze nu kennen.
Contant geld bestaan niet meer alle betalingen gaan online. In alle restaurants zijn er robots in plaats van mensen die je eten komen serveren. De bus zweeft over de weg in plaats van dat die rijdt. Auto’s vliegen door de lucht om naar hun bestemming te komen.
Er komen nieuwe gameconsoles zoals de playstation 10, met nieuwe games die wel 300 euro per game worden. Er komt een nieuw chapter van Fortnite, chapter 7 seizoen 5.
Boodschappen worden nog duurder. Een blikje Cola kost nu 0,86 euro. In de toekomst wordt dat 3,55 euro.
In de toekomst schrijven kinderen niet meer op papier, maar alles gaat via een beeldscherm. Boeken zijn er ook niet meer. Alles is online.

 

 

 

 

® Alle rechten voorbehouden Damast In Salland

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.