Recordaantal deelnemers Koningsloop Wijhe met winnaar Danny Koppelman in een toptijd

Bijna 700 deelnemers, meer dan ooit tevoren, stonden vrijdagavond aan de start van de Koningsloop. In diverse categorieën werd er gestreden om de eer en de prijzen. Op de 10 km sneuvelde bij de mannen het parcoursrecord.

Interessant? Deel het artikel

koningsloop wijhe jan amse
© Jan Amse

Danny Koppelman, de atleet uit Hoge Hexel van atletiekvereniging Aco van Elderen liep een toptijd in 30 minuten en 50 seconden. De bedrijvenloop werd gewonnen door Ademmee, gevolgd door OBS de Wije en BREIJN.

In de gezellige Langstraat was het op vrijdagavond een drukte van belang. De Koningsnacht werd traditiegetrouw ingeleid door de Koningsloop, dit jaar alweer de 8e editie. Gestart werd met een spetterende warming-up voor de kinderen door dansschool Elle Dansé. Daarna volgden de jongsten tot en met 6 jaar met een ronde van 600 meter door het centrum. De oudere kinderen deden dit rondje twee keer (7 t/m 9 jaar) of drie keer (10 t/m 12 jaar). Een sportieve prestatie van formaat, waarvoor ze bij de finish allemaal een mooie hardloopmedaille hebben gekregen. De drie snelste jongens en meisjes in elke categorie werden ook nog beloond met een mooie beker en een groot applaus.

De deelnemers vanaf 13 jaar konden kiezen uit twee afstanden: 5 kilometer en 10 kilometer. Langs de hele route werden ze aangemoedigd door bewoners. De Iesselbloazers zorgden aan het begin van de Langstraat voor muzikale ondersteuning.

Dit jaar was het voor bedrijven uit Wijhe en omgeving ook weer mogelijk om teams in te schrijven. Er blijken veel sportieve bedrijven te zijn in Wijhe: achttien bedrijventeams gingen de strijd met elkaar aan. Ze lieten vooral ook veel plezier en teamspirit zien. Ook de snelste man en vrouw uit Wijhe op de 10 kilometer zijn traditiegetrouw gekroond. Thomas de Vos en Jorien Bouwmeester zijn, net als afgelopen jaar, weer de Koning en Koningin van Wijhe en werden getrakteerd op prijzen van ‘Gasterij GAAV’.

Als organisatie kunnen we elk jaar gelukkig een beroep doen op een grote groep vrijwilligers. Zij waren overal: langs de route, op de waterposten, bij de inschrijftafel en bij het opbouwen en opruimen van het parcours. Vooral dankzij hen kijken we terug op een zeer geslaagde, sportieve en gezellige Koningsloop 2024.

Prijswinnaars per catagorie

NORMEC DUMEA 10 km

Dames: 1. Fleur Baljet, Meppel; 2. Lieve Tollet, Zwolle; 3. Bianca van den Belt, Zwolle.

Heren: 1. Danny Koppelman, Hoge Hexel; 2. Jorn Lammers, Raalte; 3. Rik Veenboer, Deventer.

STEGEMAN 5 km

Dames: 1. Inge Lugtenberg, Olst; 2. Hellen de Vries, Zwolle; 3. Alinda Lindeboom, Zwolle.

Heren: 1. Leon Ruijter, Wijhe; 2. Ruben Koppelman, Hoge Hexel, 3. Kyan Ridderbos, Olst.

VAN GURP BOUWMARKT 600 meter (t/m 6 jaar)

Meisjes: 1. Lotus Breeman, Wijhe; 2. Sofie Kluijtmans, Wijhe; 3. Laurie Grave, Wijhe.

Jongens: 1. Mink Mulder Wijhe; 2. Silvan Caron, Wijhe; 3. Wout Luijsterburg, Holten.

YGDRASIL 1200 meter (7 t/m 9 jaar)

Meisjes: 1. Fleur Doorman, Apeldoorn; 2. Sofia Giugie, Deventer; 3. Julia Docter, Wijhe.

Jongens: 1. Tygo Dijk, Wijhe; 2. Menno Papegaaij, Deventer; 3. Jort Kerssies, Zwolle.

BREIJN 1800 meter (10 t/m 12 jaar)

Meisjes: 1. Liv Kloosterman, Wijhe; 2. Chloé Spijksma, Wijhe; 3. Tara Biesterbos, Wijhe.

Jongens: 1. Nils Peters, Lent, Wijhe; 2. Nout Overbeek, Rijssen, Wijhe; 3. Tijn Heida, Zwolle.

Snelste vrouw van Wijhe (10 km): Jorien Bouwmeester

Snelste man van Wijhe (10 km): Thomas de Vos

Bedrijvenloop 5 km: 1. Ademmee; 2. OBS de Wije; 3. BREIJN

Alle individuele uitslagen zijn terug te vinden op www.mijninschrijving.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.