Planten van de Duursche Waarden

Ieder jaar treedt de rivier de IJssel wel een keer buiten haar oevers. Met het water liften zaden van diverse plantensoorten mee. In het voorjaar trekt het water weg en laat daarbij in de oeverlanden van het winterbed een dun laagje klei achter. Een ideaal kiem-bed voor veel van die zaden. De stroomdalflora komt geleidelijk tot bloei! De ene soort houdt van vochtige plekken, andere juist van minder vochtig of komt voor in de deels zandige randen. Op de oeverwal in de Duursche waarden staan ook diverse stroomdalsoorten, bijvoorbeeld de kruisdistel. Ontdek de veelzijdigheid aan soorten tijdens deze wandeling. Uw Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids vertelt u er alles over.

Interessant? Deel het artikel

16783-Kruisdistel@Twan-Teunissen---Staatsbosbeheer (2)

De twee uur durende wandeling start op maandag 29 mei 2023 (2e Pinksterdag) om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de steenfabriek op Fortmond, aan de Fortmonderweg in Olst en duurt tot 12.00 uur.

Kosten: € 8,50 volwassenen en € 5,00 kinderen tot en met 12 jaar.

Aanmelden doet u via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/planten-van-de-duursche-waarden
Voor info kunt u terecht bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl Tel: (0570) 745040.

Tip: Het wandelpad kan modderig zijn. Goede schoenen zijn handig en neem vooral een verrekijker mee.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op www.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het Infocentrum IJssel Den Nul op www.infocentrumijssel.nl.

 

Foto: Kruisdistel. Twan van Teunissen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *