Overijsselaars zaten afgelopen jaar minder op de fiets

Interessant? Deel het artikel

murillo-de-paula-o2FCfhNSjPo-unsplash

Overijssel was een tijdje de provincie waarin het meeste gefietst werd, maar deze titel zijn we kwijt. Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat de gemiddelde Overijsselaar in 2029 nog 1282 kilometer per jaar fietste, in 2020 zakte dit naar 1079. In Zeeland zitten inwoners het meeste op de fiets, namelijk 1255 kilometer.

De daling van deze fietskilometers is veroorzaakt door minder woon-werkverkeer, dat door de coronacrisis met 45,3 procent daalde. Logischerwijs houdt dit verband met het geldende thuiswerkadvies. Ook het fietsen naar onderwijs en opvang (-27 procent), winkelbezoek (-12 procent) en uitgaan en hobby (-24,3 procent) daalden duidelijk.

Opvallend is dat het aantal afgelegde recreatieve kilometers per fiets wél steeg. Dit percentage nam namelijk toe met ruim 37 procent. En ook ondanks de duidelijke daling in 2020 zit de Overijsselaar nog altijd vaker op de fiets dan de gemiddelde Nederlander; vorig jaar legde de gemiddelde Overijsselaar 100 kilometer meer af.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.