Oranjewimpel voor jubilerend Verenigd Comité Wijhe

Op donderdag 15 juni heeft burgemeester Yvonne van Mastrigt de Oranjewimpel uitgereikt aan de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe, Bernardien Marskamp-van Aperlo. Zij overhandigde de wimpel na afloop van de première van de documentairefilm “Olst-Wijhe viert de Vrijheid” in De Logtenberg op de Boerhaar.

Interessant? Deel het artikel

Kees 230619 uitreikin wimpel

In 1948 werden – op initiatief van de toenmalig burgemeester Tellegen – de twee Oranjeverenigingen binnen de toenmalige gemeente Wijhe samengevoegd tot het huidige Verenigd Comité Wijhe.

In 1987 werd de Oranjewimpel door het Koninklijk Huis ingesteld en toegestuurd aan alle Oranjeverenigingen die 50 jaar of langer bestonden.  Het Verenigd Comité van onze gemeente bestond toen ‘slechts’ 40 jaar.

Het 75-jarig jubileum van het  Verenigd Comité Wijhe was voor burgemeester Van Mastrigt een mooi moment  om de Oranjewimpel voor hen aan te vragen waarbij zij aangaf dat het Verenigd Comité Wijhe door haar activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei de verbinding zoekt met de bewoners en verenigingen van Wijhe wat zo belangrijk is in de hedendaagse tijd.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *