Met open oog: Abstracte kunst

Op de Koeksebelt, daar wordt Diny Heidenrijk verwacht, een camping in Ommen aan de Vecht. 'Het lijkt ons daar wel goed toeven met deze tropische temperaturen dus gaan we in op de uitnodiging. Mooi ritje om er op de fiets naar toe te gaan.'

Interessant? Deel het artikel

schuimkoppen in de wetering
Foto: Diny Heidenrijk

Het is fijn fietsen langs de schaduwkant van het kanaal naar Lemelerveld. Massa’s libellen zweven over de weg en tussen het riet langs de oevers. Maar geen enkele vlinder laat zich zien. Tijdens de vlindertelmorgens de afgelopen weken spotten we er ook bijna geen. Waar zijn de vlinders dit jaar???

Via Damsholte karren we richting de Lemelerberg. Oei. die oogt ook al zo dor en droog en kaal. Hier is blijkbaar rigoureus aan kaalslag gedaan. Ik heb geloof ik ergens gelezen dat ze daar net als op het Boetelerveld een beleid gekozen hebben om de natuur terug naar de oorspronkelijke staat te brengen. Ben benieuwd! Via Giethmen komen we in de bosrijke omgeving van Ommen. Hé, hier stoppen we even in de schaduw van wat bomen voor een slok water naast een brede wetering. Bij een sluisje sta ik te kijken hoe het water dat er doorstroomt wit schuimend wat lager neer komt. Het schuim vertoont allerlei grillige vormen en ik maak er wat foto’s van. Abstracte kunst in de natuur.

Het wordt drukker met fietsers en wandelaars hoe dichter we bij de Vecht komen. En dan begeeft de trapondersteuning van mijn e-bike het! Nog 3,5 km te gaan en bij deze hitte is dat geen pretje op deze zware fiets…

(tekst gaat verder onder de foto)

camping koekoek
Foto: Diny Heidenrijk

Nat bezweet en flink verhit komen we aan op de camping. Daar kunnen we bijkomen. De fiets gaat onder een hoes in de schaduw in de hoop dat de oorzaak oververhitting is want er mankeert niets aan zo te zien. De accu wordt nagekeken, contactpunten schoongemaakt en teruggeplaatst. Afwachten maar. Wij vermaken ons lekker bij de Vecht.

We besluiten wel vroeg terug te gaan om in geval van pech nog bij daglicht thuis te komen. Ja, het display en de ondersteuning werken weer! Helaas na een kilometer valt het systeem opnieuw uit en we trappen naar het centrum van Ommen en bellen de ANWB. Zij komen, maar het is druk en het kan wel een uur of langer duren! Het worden bijna 3 uur en de ANWB monteur kan het mankement niet verhelpen!. Inmiddels arriveert ook de thuishulp die we inriepen en worden de fietsen opgeladen en zo zijn we om half tien weer thuis.

Morgen naar de fietsenmaker!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

1 gedachte over “Met open oog: Abstracte kunst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *