Lezing Charles Groenhuijsen in het Holstohus Olst

Het Nut biedt, in samenwerking met ut Huus, een lezingenreeks aan over actuele onderwerpen. De lezing ‘De Verdeelde Staten van Amerika’ door Charles Groenhuijsen, is de eerste in de reeks. Op 13 mei is het de beurt aan Ron Keller, oud-ambassadeur van Oekraïne en Rusland, die een lezing geeft over de situatie in deze landen.

Interessant? Deel het artikel

Charles Groenhuijsen 't Nut
Charles Groenhuijsen

De Verenigde Staten kiest in 2024 weer een president. Hoe spelen de cultuuroorlogen hierin mee? Komt het nog goed met Amerika? Veel Amerikanen (en trouwens ook veel Nederlanders) zien wat zich in Amerika afspeelt met afgrijzen aan.

In de politiek gaat het om de vraag wie het meeste lawaai maakt en tegenstanders het ergste beledigt. Hoe moet dat verder? In de lezing vertelt hij over twee revoluties in de vs. Er is de rechtse revolutie van de Republikeinen en Donald Trump met hun vlucht naar het extremisme: tegen lhbti, tegen klimaat, en godsdienst gaat boven alles. De jonge generatie heeft een eigen revolutie: met meer tolerantie en minder godsdienst. Ze bouwen aan hun eigen nieuwe Amerika en zijn steeds belangrijker in het stemhokje.

In 2024 zal het er weer om spannen!

Charles Groenhuijsen is journalist, presentator en programmamaker. Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1983 stapte hij over naar de NOS. Daar was hij aanvankelijk algemeen verslaggever. In 1986 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal.

In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent voor het NOS Journaal, en ook voor NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteerde Charles om de week ‘WNL Op Zondag’, samen met Janneke Willemse. Ook was hij samen met Carry ten Napel, een van de vaste presentatie-duo’s bij de talkshow Op1.

Hij is onder andere auteur van het boek ‘De verdeelde Staten van Amerika – Land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden‘ (2024).

Boekhandel Korten is aanwezig voor verkoop van boeken. In de pauze of na de lezing zal Charles Groenhuijsen de boeken signeren.

Datum

Maandag 8 april

Aanvang

20:00 uur | inloop vanaf 19:30 uur, zaal open 19:50 uur

Locatie

Holsthohus
Jan Schamhartstraat 5
Olst

Toegang

€ 10,- voor Nutleden; € 15,– voor niet-Nutleden. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van utHuus www.uthuus.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.