Koningsloop Wijhe op vrijdagavond 26 april

De avond voor Koningsdag worden weer honderden hardlopers aan de start verwacht in de Langstraat in Wijhe. Van kleuters tot regionale toppers: zij zorgen voor een feestelijke start van de oranjefestiviteiten. Het Verenigd Comité Wijhe nodigt iedereen uit om mee te doen. Of om de lopers aan te moedigen en te genieten van de geweldige sfeer in de Langstraat.

Interessant? Deel het artikel

Koningsloop wijhe jan ams
Foto: Jan Amse

Inschrijven

De inschrijvingen stromen binnen. Zal het aantal van 500 deelnemers opnieuw worden gehaald?

Kinderen t/m 12 jaar lopen 600, 1200 of 1800 meter door het centrum van het dorp. Zij kunnen gratis meedoen dankzij de support van vijf sportieve bedrijven: Stegeman, Normec Dumea, BREIJN, Ygdrasil en Van Gurp Bouwmarkt. Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar kunnen kiezen voor de 5 of 10 kilometer. Inschrijven kan alleen online: www.mijninschrijving.nl.

Wacht niet te lang!

Bedrijvenloop

Je hoeft niet snel te zijn om plezier te hebben in hardlopen. Voor sommigen is een snelle tijd belangrijk, voor anderen vooral de fun van het samen sportief bezig zijn. Ook bedrijven uit de omgeving vinden dit belangrijk en laten zich van hun sportieve kant zien. Zij kunnen hun teams inschrijven op de 5 kilometer. Wilt u als bedrijf nog meedoen? Mail dan z.s.m. naar koningsloopwijhe@gmail.com.

Programma

Om 17.45 uur is er een korte warming-up in het startvak, dit jaar verzorgd door dansschool Elle Dansé. Hier kunnen alle kinderen aan meedoen om hun spieren los te maken en helemaal in de stemming te komen.

Om 18.00 uur klinkt het eerste startschot. De jongste lopertjes (t/m 6 jaar) mogen beginnen. De prijsuitreiking voor de drie jeugdafstanden is om 18.35 uur. Daarna gaan om 19.00 uur de 5 en 10 kilometer van start. Als iedereen over de finish is, vindt de prijsuitreiking plaats. Traditiegetrouw zullen de snelste man en vrouw uit Wijhe op de 10 km worden gekroond tot koning en koningin van de loop.

Wees erbij!

Het belooft een mooi hardloopfeest te worden. Kom dus vooral naar de Langstraat, ook als u niet meedoet. De deelnemers, jong en oud, zullen uw aanmoedigingen zeker waarderen! Bij de start/finish en ook langs de route is muziek aanwezig. Speaker Daan Koerhuis houdt het publiek op de hoogte van het verloop van de wedstrijden en andere wetenswaardigheden. Na afloop is er volop gelegenheid om gezellig na te praten bij één van de horecagelegenheden in de Langstraat.

Meer informatie is te vinden op de website van het Verenigd Comité Wijhe: www.verenigdcomitewijhe.nl/koningsloop.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.