Kom naar de Open Perceeldagen van Land van Ons

Land van Ons organiseert in samenwerking met IVN Natuureducatie 'Fêtes de la Nature.' In de regio Salland in Lettele op zaterdag 3 september.

Interessant? Deel het artikel

Land van Ons Open Perceeldagen

In het weekend van 3 en 4 september 2022 ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze percelen. Wij vieren dan – samen met IVN Natuureducatie – Fête de la Nature. De deelnemende percelen hebben elk een eigen programma met verschillende activiteiten. Van wandeling tot slootjessafari: er is genoeg te doen voor jong en oud! Natuurlijk kun je ook bij alle percelen terecht voor overheerlijke producten van eigen grond.

Wat is er te doen en wanneer? 

Klik op de datum voor meer informatie en eventueel benodigde aanmeldingen. Voor sommige activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers.

Oud Ade
Zaterdag 3 september

Op de Streekmarkt in Rijpwetering presenteert perceel Oud Ade de producten die van onze percelen komen, zoals boekweit, huttentut en honing, en de verwerking ervan in onder andere koekjes, pasta en pannenkoekmeel.

Zondag 4 september
Verken het perceel, doe mee met de slootjessafari en bezoek de biologische boerderij van boer Jan.

Holtesch
Zaterdag 3 september
Op perceel Holtesch wordt de Korte Keten in het zonnetje gezet. Beleef het perceel tijdens een natuurbelevingswandeling en maak kennis met onze prachtige producten.

Lettele
Zaterdag 3 september
Wat doen wij nou precies, en welke rol speelt de boer bij ons? We laten het je graag zien. Ontdek ook wat er in een gezonde bodem, gevarieerd weiland of boerensloot allemaal te vinden is.

Onneresch
Zaterdag 3 september
Ontdek de boeiende landschapshistorie van de es, proef boekweitpannenkoekjes of doe mee aan de Natuurspeur-bingo.

Zondag 4 september
Wandel met een gids, kijk wat er groeit en bloeit op het veld of woon een lezing bij over de bijzondere historie van het landschap.

Noordbeemster
Zaterdag 3 september

Wat heeft ruim 1 jaar biodynamisch beheer op het grasland opgeleverd? We gaan op onderzoek uit en nemen de plantensoorten en het waterleven onder de loep.

Biesterhof
Zaterdag 3 september

Ontmoet boer Howard, verken De Biesterhof, doe mee met de regenwormentelling of schuif aan bij de verhalenverteller.

Wassenaar
Zondag 4 september

Kom kennismaken met één van onze nieuwste percelen! Je kunt het terrein bekijken en zelfs meehelpen met de nul-meting van de biodiversiteit op het perceel.

 

Kom en vier samen met ons een feestje met de natuur!

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Land van Ons: Stikstofgekte

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *