Kijken in de keuken van Ben Ellenbroek: Sallands Kookboek

Interessant? Deel het artikel

210909facebook

De keuken is echt zo’n plek waar je de bewoners van het huis kunt leren kennen. Daarom vragen we Sallanders in deze rubriek ons een kijkje in hun keuken te geven. Hoe ze over eten denken, welke waarde ze eraan hechten en natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar gerechten. Eerder verschenen recepten vind je hier. Vandaag een boekentip voor Sallands koken van Ben Ellenbroek. Het Sallands kookboek van Ben is voor € 15,00 te bestellen via Sallandskookboek@ziggo.nl. 

Een ode aan Salland

Salland heeft veel te bieden, prachtige natuur, gemoedelijke mensen, maar bovenal veel streekproducten met daarbij een uitstekende keuken.

Dit kookboek is voor iedereen die van lekker eten houdt en Salland een warm hart toe draagt. Als liefhebber van eten, drinken en als rasechte Sallander heb ik dit kookboek gemaakt.

Het boek bevat traditionele en eigentijdse gerechten, enkele bekroond met landelijke kookprijzen. Sallandse spreuken en gezegdes over eten maken dit Sallandse kookboek compleet.

Naast Sallandse gerechten, staan kwekers, telers, wijngaarden, landwinkels, molenaars, ambachtelijke slagers en bakkers centraal. Zo van de boer, verser kan het niet.

Met het Sallandse kookboek hoop ik als rasechte Sallander iedereen te enthousiasmeren om streekproducten bij de makers in Salland te kopen en om daar lekkere gerechten mee te koken in eigen keuken.

Als je eropuit trekt in het mooie Salland maak je kennis met tal van streekproducten en gerechten, puur en vol van smaak.

Alle verse ingrediënten in dit kookboek komen uit Salland. Bij veel boerderijen, kwekerijen, wijngaarden, landwinkels, maar ook bij éénvoudige stalletjes langs de weg worden deze producten aangeboden.

Bij de bezoeken aan de boeren, lokale producenten en branche organisaties (ik heb er ruim 100 bezocht) mocht ik hun passie, beleving en gastvrijheid ervaren, daar heb ik erg van genoten.

Nodig uzelf uit en ervaar het mooie van wat Salland te bieden heeft. Wandel, pak de fiets, brommer of auto. Proef brood, vlees, wijn, bier, groente, aardappelen en het fruit.

Achter in het kookboek vindt u contactgegevens van Sallands producenten met vermelding van de producten die ik in de recepten gebruikt heb.

Bid ulle ok veur ‘t etten thuus? Nee, …. mie moe kan goed kokken.

A’j plat könt proaten, muj’t um oons niet loaten.

Voor meer info klik hier.

 

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *