Gemeente Raalte organiseert op 16 februari een informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Veldegge-Noord in Heeten

Veldegge-Noord wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Heeten. De locatie van ongeveer zes hectare grenst aan de bestaande wijk Veldegge. Hoe moet de nieuwe wijk eruitzien? Wat is daarbij belangrijk? Daarover gaan we op 16 februari met elkaar in gesprek. Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur van harte welkom in Kulturhus Trefpunt in Heeten.

Interessant? Deel het artikel

gemeente R 230205 plan Veldegge Heeten

Wethouder Alexander Kreule: “We vinden het belangrijk om samen met inwoners tot een mooi plan te komen voor de nieuwe wijk. Tijdens deze eerste bijeenkomst kan iedereen meepraten en halen we de wensen en ideeën uit het dorp op.” De input vormt de basis voor het stedenbouwkundig plan. In dit plan bepalen we waar de huizen, wegen, parkeerplaatsen en het groen en water komen. Adviesbureau SAB gaat hiermee aan de slag en presenteert het resultaat tijdens een tweede bijeenkomst in het voorjaar. Ook dan kunnen omwonenden en belangstellenden weer meepraten.

Over Veldegge-Noord

Veldegge-Noord ligt tussen de bestaande wijk Veldegge en het zonnepark van Endona. In dit gebied komen woningen. Aan de linker- en rechterkant liggen studiegebieden (zie afbeelding). De gemeente onderzoekt of het mogelijk én wenselijk is om deze gebieden bij Veldegge-Noord te betrekken. Bijvoorbeeld voor extra huizen, uitbreiding zonnepark, water, openbaar groen of speelplekken.

Vervolg

Na het stedenbouwkundig plan volgt het bestemmingsplan. In dit plan staan alle regels over wat er precies gebouwd mag worden. Ten behoeve van dit plan voert de gemeente verschillende onderzoeken uit, zoals een bodemonderzoek, archeologisch onderzoek en een inventarisatie van planten en dieren. De gemeente verwacht eind 2024 te kunnen starten met de uitgifte van de eerste kavels.

Interesseformulier

Heb je belangstelling voor een kavel in dit nieuwbouwplan? Of wil je op de hoogte gehouden worden? Vul dan het interesseformulier in via onderstaande link. Op deze pagina vind je ook meer informatie over de Veldegge-Noord.

 

Info Veldegge Noord, Heeten

 

 

logo gemeente Raalte

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.