Duurzame energiedagen bij Tegelhuys Wijhe

Op vrijdag 12 juli (16:00 - 20:30) en zaterdag 13 juli (10:00 - 15:00) bent u van harte welkom bij Tegelhuys Wijhe om alle info van vakmensen te krijgen over energiebesparing.

Interessant? Deel het artikel

team tegelhuys wijhe
Team Tegelhuys Wijhe

Kom van dat gas af! Het is tijd om uw huis te verwarmen zonder dat het milieu eronder lijdt Gelukkig zijn er talloze manieren om uw woning te verwarmen met een knipoog naar de toekomst.

Zonnepanelen

Laten we eens kijken naar enkele slimme en sfeervolle opties: Zonnepanelen vangen de zonnestralen op en verlagen niet alleen uw energierekening, maar verhogen ook de waarde van uw huis. Op een zonnige dag het water opwarmen in het buffervat en uw vaatwasser of wasmachine draaien kost niets meer!

Thuisaccu

Combineer ze met een thuisaccu om overdag extra opgewekte zonne-energie op te slaan voor later gebruik.

Laadpaal

Heeft u een elektrische auto? Installeer een laadpaal bij uw huis. Deze slimme laadpaal is verbonden met uw zonnepanelen en meterkast. De energie die overdag wordt opgewekt, stroomt rechtstreeks naar uw auto.

Vloerverwarming

In de winter wilt u het warm hebben. Vloerverwarming brengt meerdere voordelen met zich mee, alleen wat is vloerverwarming nu precies?

Vloerverwarming is een verwarming die in uw vloer wordt ingebouwd. Op deze manier wordt uw huis verwarmd, waardoor u zelfs in de winter op blote voeten door het huis kunt lopen. De vloerverwarming verdeelt de warmte
gelijkmatig over de vloer met een lage temperatuur.

Nog meer voordelen van de vloerverwarming zijn dat het waardeverhogend is voor uw huis, voor een vloerverwarming krijgt u een gunstiger energielabel wat leidt tot een verhoging van de waarde van de woning.

Het is ook gezond! De sterk gereduceerde luchtcirculatie leidt tot minder stof in de lucht en u heeft geen radiatoren meer die stof verzamelen! Denkt u dat voor uw huis vloerverwarming geen oplossing
is?

Komt u langs op onze beurs want wij hebben voor ieder huis een oplossing!

Warmtepomp

Een buffervat met warm water voor de vloerverwarming is de duurzaamste oplossing. Gecombineerd met een warmtepomp wordt het nog duurzamer.

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte in de zomer kan koelen en in de winter verwarmt. Het systeem gebruikt hierbij energie uit de omgeving om de woning te koelen of verwarmen.

Een warmtepomp is uitermate efficiënt, zeer energievriendelijk en dus duurzaam. Een warmtepomp is namelijk niet gebaseerd op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte.

Kachel/ haard

Het water in het buffervat kan ook verwarmd worden met een duurzame kachel. Naast de perfecte sfeer zorgt een haard of kachel ook voor een lagere energierekening. Onder andere de moderne houtkachels en/ of pellet kachel
bieden u nóg meer.

Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waarbij milieu en duurzaamheid het uitgangspunt is. Een kachel is een investering in warmte en sfeer. Er zijn kachels waarmee u slechts twee uur hoeft te stoken voor een hele dag warmte!

Schoon stoken

Maar belangrijk is hoe stookt u schoon? Sommige pakken het aan door een grote stapel hout met kranten in de kachel te doen. Alleen is deze methode niet meer van deze tijd en verstookt u ook nog eens onnodig veel hout. Ook geeft de
houtkachel veel vieze rook.

Om dit proces te verduurzamen, is het belangrijk om verstandig hout te stoken. Om goed te stoken heeft u drie dingen nodig: een goede kachel en schoorsteen, goed haardhout en de juiste manier van stoken.

Accumulerende houtkachels verbranden efficiënt en schoon op hele hoge temperaturen waarbij weinig warmte via de schoorsteen verloren gaat.

Stook daarbij altijd met schoon en droog hout, heeft u ook weleens aan berken hout gedacht i.p.v. eikenhout?

Elektrisch verwarmen

Elektrische kachels zijn ideaal als u al zonnepanelen heeft.

Hartelijk welkom in Wijhe!

tegelhuys duurzaam eten

tegelhuys isoleren

tegelhuys poster

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant