Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3 e editie van de Broekstaclerun in Broekland belooft op 1 oktober een waar spektakel te worden.

Interessant? Deel het artikel

Yu Men Race
Yu Men Race

Naast een verbeterd parcours met een extra afstand en uitdagende hindernissen, is er dit jaar ook een fietsroute en zijn er diverse zichtlocaties waar het publiek zich kan vermaken.

‘Met een groot team en heel veel vrijwilligers gaan we iets heel moois neerzetten’, aldus Arie Hoekerswever namens de organisatie. ‘We hebben dit jaar voor een extra afstand gekozen, omdat we willen dat letterlijk iedereen mee kan doen met de run, ook al ben je niet sportief. Vorig jaar hoorden we na afloop dat deelnemers de 8,5 km te lang of te kort vonden. Tja, dan dus maar 3 afstanden’.

Fietsroute

Naast de kidsrun (2,5 km), 5 en 10 km, is er dit jaar voor het eerst ook een fietsroute. Deze fietsroute leidt je langs 5 hotspots waar het leuk is om te kijken. Zo is er 1 hotspot waar alle 3 de afstanden over en onder elkaar heen lopen en springen. ‘Dat zal echt een prachtige plek zijn om te gaan kijken’, volgens Hoekerswever.

Broeklandse bouwers

Ook dit jaar zijn er 5 bouwteams die een hindernis hebben ontworpen en gebouwd. ‘Zonder hen kunnen we niet zo’n mooie run organiseren’, zegt Hoekerswever. ‘Het zit dit jaar sportief echt goed in elkaar en we kunnen, zonder enig voorbehoud, wel stellen dat er meer dan een volwaardig parcours ligt met bijna 40 hindernissen’. Smalle en brede paden wisselen elkaar af, waarvan merendeel speciaal voor deze run gemaakt. Ook diverse boeren stellen speciaal voor deze ene dag hun land ter beschikking om de Broekstaclerun mogelijk te maken. Hoekerswever: ‘dat iedereen ons helpt om dit mogelijk te maken, daar zijn we echt wel trots op’.

Broekstaclerun 2022

Gezelligheid in thema-sferen

Naast de hotspots is er nog meer te zien. Het gehele parcours is volledig in thema aangekleed. Zo lopen de deelnemers door een bosje in Kerstsferen, compleet met kerstmuziek, maar komt ook het Carnavalsthema voorbij. ‘Die details onderweg met ook een beetje gekkigheid, is echt het Broeklandse tintje’ stelt Hoekerswever, ‘en dat maakt het verhaal ook compleet’. De finish is net als andere jaren bij de waterbak op landgoed ’t Neppelenbroek. Deelnemers worden daar met muziek en een speaker enthousiast ontvangen. Uiteraard wordt er daar ook voor koffie en/of een drankje gezorgd. ‘Veel mooier kan het niet worden’, aldus Arie.

Meedoen?

Inschrijven kan online via www.broekstaclerun.com.

De kosten bedragen €5,- voor “een stukkie minder” (2,5 km), €20,- voor “een stukkie” (5 km) en €25,- voor “een stukkie meer” (10 km). Groepen kunnen aanvinken om als team deel te nemen. Inschrijven is mogelijk tot en met 24 september.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden