Nu de landwerkzaamheden weer volop aan de gang zijn, vergt dit ook extra aandacht voor het wildleven. Allerlei dieren, waaronder kieviten, kiezen onze percelen uit om eieren te leggen, en tja, ze zetten er natuurlijk geen bordje bij met ”pas op, hier liggen onze eieren”… Daarom letten wij altijd extra goed op tijdens het werken op het land, zodat wij hier extra alert op zijn.
Vroeger broedden de kieviten en scholekster op de lage percelen maar de laatste jaren kiezen ze hier voor de akkers. Tijdens het bewerken van de akker leggen wij de eieren voorzichtig opzij, om direct daarna de eieren op de plek weer terug te leggen. Daarna gaat het broeden gewoon verder.
Zin in een wijntje? Clearly Organic 6 halen = 5 betalen
Het zonnetje schijnt, dat betekent dat velen van ons lekker de barbecue aan steken en in de tuin gaan zitten om aan het eind van de dag heerlijk te relaxen. En wat is nou lekkerder dan in de tuin zitten met een lekker wijntje…
Of je nou van witte wijn, rode wijn of een frisse rosé wijn houdt, deze actie geldt op alle 3 de soorten.
Houdt u van witte wijn?
De Airén Sauvignon Blanc is een zachte biologische wijn die subtiel in balans is met de zuren en een lange afdronk heeft. De wijn ruikt fris naar groen fruit zoals appels. Hij is afkomstig uit Vino de la Tierra de Castilla in La Mancha, Spanje. Deze wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Airén en Sauvignon Blanc druiven.
Liever een rode wijn?
De Tempranillo heeft in de smaak veel fruit en een lange volle afdronk. De wijn ruikt naar rood fruit en zwarte bessen. De tempranillo is lekker bij rood vlees, wild, scherpe kazen en stoofschotels. Deze wijn is gemaakt van 100% biologisch verbouwde Tempranillo druiven.
Toch graag de rose?
De Tempranillo rosado is een plezierige, fruitige rosé van biologisch verbouwde Tempranillo druiven uit Spanje. De wijn zit goed in elkaar en is bijzonder fris.
(Lees verder onder afbeelding)
Nieuw in ons assortiment
Perziken
De perzik is een steenvrucht, net als de abrikoos, pruim, nectarine en kers. Het zijn vruchten met een harde steenachtige kern en vrij stevig, sappig vruchtvlees. Zowel de wetenschappelijke (prunus persica) als de Nederlandse naam van deze vrucht verwijst naar Perzië. Via dit land werd de uit China afkomstige vrucht in Europa geïntroduceerd. Lekker uit de hand, in salades of taart.
(Lees verder onder afbeelding)
Baba ganoush
Deze dip is een echte Libanese klassieker. De typische geroosterde aubergine smaakt heerlijk in combinatie met de nootachtige tahini. Heerlijk bij de borrel, bij de lunch of toevoeging aan de maaltijd.
(Lees verder onder afbeelding)
Black fox cider
Deze handgemaakte cider is gemaakt met maar liefst 14 verschillende appelsoorten. Deze worden gemengd tot een heerlijk medium droge, ronde cider met een levendige, pittige afdronk en lichte honingsmaken. Lekker met een kaasfondue of een stoofpot! Al meer dan 40 jaar maken ze bij Dunkertons appel- en perencider van topkwaliteit. Alcoholpercentage: 6.8%
(Lees verder onder afbeelding)
Nieuws van het land
De gerst die we vorig jaar in september gezaaid hebben (onze winter gerst), schiet al mooi in de aar en gaat nu bloeien.
Een prachtig gezicht dat wuivend graan. Nu hopen op vocht en warmte zodat de aar zich goed kan ontwikkelen.
Nadat de gerst klaar is voor de oogst, wordt het van het land gehaald en gebruiken wij dit onder andere als voer voor onze varkens. Maar ook gaat een deel naar de bakker.
(Lees verder onder afbeeldingen)
Oproepkrachten gezocht voor boerderij werkzaamheden
Recept van de week
Rabarber compote
Ingrediënten (4 personen):
• 500 gram rabarber
• 3-4 eetlepels suiker
• water
• naar smaak: kruiden als kardemom, kaneel en/of een kneepje citroensap
Bereidingswijze:
• Maak de rabarber schoon, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes.
• Doe de stukjes samen met het suiker, een klein bodempje water (niet teveel!) in een steelpannetje
• Voeg kruiden naar smaak toe
• Verwarm het geheel op laag/ midden hoog vuur en roer af en toe rustig door. Door het roeren valt de rabarber helemaal uit elkaar als hij stuk is.
• Doe de rabarber compote in een (hittebestendig) potje en bewaar (eenmaal afgekoeld) in de koelkast. Eet smakelijk!
(Lees verder onder afbeelding)
Meer inspiratie?
Neem dan een kijkje in onze Receptenbibliotheek.
Overesch op Facebook
Overesch op Twitter (X)
Overesch website
Overesch Email
Overesch Instagram
Openingstijden
Dinsdag 09.00 tot 18.00 uur
Woensdag 09.00 tot 18.00 uur
Donderdag 09.00 tot 18.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur
Of op afspraak
Boerderijwinkel
We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.