Betaalbaar groen voor inwoners van Overijssel

Er komen weer Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners van de twintig deelnemende gemeenten bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

Interessant? Deel het artikel

Bomen planten

Dit jaar doen Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente ( gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) mee aan de boomdeeldagen.

Boomdeeldagen

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deze gemeenten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente. De boomdeeldagen zijn op 18 november, 16 december 2023 en 20 januari 2024.

Versterking lokale biodiversiteit

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Plantmateriaal aanvragen

Je kunt je als inwoner van één van de deelnemende gemeenten van 12 juni tot met 30 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van het totaalbedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Deelnemers kunnen het plantmateriaal komende winter bij uitgiftelocaties in de regio ophalen. Per gemeenten is een bepaald budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Meld je aan op de website van Iedereen een boom. Meer achtergrondinformatie over deze actie vind je op de site van Landschap Overijssel. Niet alle gemeenten hadden de mogelijkheid om aan deze actie mee te doen. Op de website Iedereen een boom vind je ook informatie over andere regelingen.

1,1 miljoen bomen

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie Iedereen een Boom en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.

Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind je hier

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *